През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа. Това каза

...
През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа. Това каза
Коментари Харесай

През 2022 г. ще имаме бюджет на растежа: Кирил Петков



През 2022 година ще имаме бюджет на растежа. Това сподели министър председателят Кирил Петков след държавното съвещание. По думите му вложенията от държавния бюджет ще бъдат 5,8% от Брутният вътрешен продукт.

„ Дефицитът без Коронавирус ограниченията ще бъде единствено 2,5%, с ограниченията ще бъде 4,1%. Дефицитът ще влага вложенията. Ще влагаме доста изрично, вдигайки % на вложенията на 5,8%. Това е невиждано. 8.2% ще бъдат финансовите вложения. Инвестираме и в човешкия капитал.

За първи път ще имаме безвъзмездни детски градини от месец април, за които ще отделим 70 милиона лв.. Възнагражденията на учителите ще бъдат 125% от междинната работна заплата. Няма да има и пенсионери под линията на бедността”, добави той и посочи, че ограниченията ще останат най-малко за идващите шест месеца.

По отношение на Булгаргаз Петков разяснява, че е определен високо скъпия снабдител, вместо да се видят опциите от евтиния снабдител. Ще се проведат обществени състезания, за борда на Бургаргаз , това в този момент са краткотрайни предопределение, уточни той.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР