През 2022 г. ще има общо 4 лунни и слънчеви

...
През 2022 г. ще има общо 4 лунни и слънчеви
Коментари Харесай

2 слънчеви и 2 лунни затъмнения през 2022 година

 През 2022 година ще има общо 4 лунни и слънчеви затъмнения. Слънчевото затъмнение и лунното затъмнение се смятат за извънредно значими събития. Тази година ще има две слънчеви и две лунни затъмнения. Първото слънчево затъмнение ще се случи на 30 април 2022 година След 15 дни, на 15 май, 2022 година ще станем очевидци на първото лунно затъмнение. Последното слънчево затъмнение за 2021 година се случи на 4 декември.

Според астролозите за 18 години се случват общо 41 слънчеви затъмнения, само че за една година могат да се случат най-много пет затъмнения. Затова през днешния ден ви представям детайлности за датата и часа на идните затъмнения.



Слънчеви затъмнения през 2022 година

Първото слънчево затъмнение за 2022 година ще се случи на 30 април, ден събота. Часовете ще бъдат от 12:15 до 16:07 часа. Това ще бъде отчасти затъмнение, чийто резултат ще се следи в Южна/Западна Америка, Тихия Атлантически океан и Антарктида.

Второто слънчево затъмнение за 2022 година ще се случи във вторник, 25 октомври. Това също ще бъде отчасти затъмнение. То ще стартира във вторник, 25 октомври в 16:29:10 и ще продължи до 17:42:01, с цел да бъде забелязано в Европа, Южна/Западна Азия, Африка и Атлантика.

Как ще ни повлияят идните слънчеви затъмнение:

Предполага се, че слънчевите затъмнения имат директно влияние върху бременните дами. Препоръчително е дамите, които чакат чеда, да останат на закрито по време на затъмнението. През интервала на затъмнението съществува огромна възможност за тежка бременност, преждевременни раждания и деформации на новородените.

Смята се също, че слънчевото затъмнение има като цяло депресивна атмосфера, в която хората се усещат летаргични, нервни, нападателни и разсеяни. В последна сметка може да се почувствате изтощени и не в най-хубавото си здраве по време на затъмнението. Хората със слаби сърца и тези от вас склонни към хипертония следва да бъдат изключително деликатни.

Може да продължите да се чувствате мързеливи през целия ден и това може да наруши настроението ви. Промените в настроението също са много чести по време на затъмнението. Тъй като целият интервал от време на затъмнението не се случва доста, хората постоянно се нервират. Промените в настроението са много чести през това време. Звездите са толкоз подравнени, че измененията в настроението са явни.

Освен това е целесъобразно да не прекаляването с храна и алкохол по време на слънчевото затъмнение, тъй като може да имате проблеми в храносмилателната система. Предполага се, че слънчевото затъмнение нарушава процеса на храносмилане, причинявайки здравословни проблеми на хората. Въпреки че това не е потвърден факт, това е вековна процедура и по тази причина е целесъобразно да избягвате несъразмерната приложимост на алкохол и пикантни храни.

Освен от позиция на здравето, зодиакалните знаци също са директно наранени от затъмнения, било то слънчеви или лунни. Докато някои зодии могат да имат позитивно влияние заради затъмнението, други може да имат негативни резултати заради същото. Тъй като здравето също е наранено, постоянно е целесъобразно да се поставят подобаващи грижи, изключително за възрастните хора и децата. Опитайте се да останете на закрито, тъй като по този начин елементарно можете да нямате резултат от слънчевото затъмнение върху вашето здраве.

Лунни затъмнение през 2022 година

Първото лунно затъмнение за 2022 година ще стартира от 7.02 ч. на 15 и 16 май и ще продължи до 12.20 ч. И двете затъмнения ще по време на пълнолуние. Това ще бъде първото лунно затъмнение, което ще бъде дейно и в Индия. Ефектът му ще бъде забележим и в Южна/Западна Европа, Южна/Западна Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Тихия океан, Атлантическия океан, Антарктида и Индийския океан. Периодът на първото лунно затъмнение ще бъде по-остро, тъй че ще би трябвало да бъдете по-внимателни през това време.

Второто и последно лунно затъмнение за 2022 година ще продължи от 13:32 до 19,27 ч. на 8 ноември. Това ще бъде цялостно лунно затъмнение. През това време интервалът на лунното ще бъде още по-интензивен. Ефектът му ще се следи и в Южна/Източна Европа, Азия, Австралия, Северна Америка, Южна Америка, Тихия, Атлантическия и Индийския океан, в това число Индия.

Как ще ни повлияят идните слънчеви затъмнение:

От научна позиция няма доказателства, които да потвърдят, че лунното затъмнение може въобще да повлияе на здравето. Въпреки това, астролозите и античните вярвания постоянно са гледали на затъмненията като на неприятна прокоба. Традиционните вярвания допускат, че мощните ултравиолетови лъчи, предавани по време на лунно затъмнение, могат да повлияят на здравето на хората по доста способи. Но още веднъж няма просвета, която да потвърждава същото. Нека обаче да разгледаме избрани изказвания, които астролозите и античните вярвания са създали в предишното.

Според общоприетото поверие по време на лунно затъмнение в тялото могат да настъпят доста промени. Древните индийски трудове допускат, че затъмнението на Луната може да повлияе на кожата и да усили възможностите за развиване на кожни болести. Възможно е човек да изпита дисбаланс, което да докара до даден кожен проблем.

Друго поверие твърди, че нездравословните лъчения, създадени по време на лунно затъмнение, могат да навредят на бременните дами и тяхното неродено дете. Въпреки това по време на лунно затъмнение дамите, които се занимават с бременност, се поучават да останат на закрито. Традиционните вярвания даже приканват дамите да не ядат, пият и спят през това време. Въпреки това, както споменахме по-рано, няма научни доказателства, които да потвърждават същото.

Има хипотези, които допускат, че лунното затъмнение може да докара до хормонален дисбаланс и да аргументи съмнения в менструалния цикъл на дамата. Докато женският менструален цикъл нормално е 28 дни, лунният цикъл е 29,5 дни. Случайно, само че факт. Въпреки това, до момента в който обичайните вярвания настояват, че има допустима връзка сред лунното затъмнение и менструацията, няма основни доказателства, които да потвърждават същото.

Въпреки това, като се има поради, че Луната е знак на плодовитостта, националните вярвания допускат, че това е идеалното време за забременяване на дамите в овулация.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР