През 2022 г. се предвижда 88 000 милионери да мигрират

...
През 2022 г. се предвижда 88 000 милионери да мигрират
Коментари Харесай

Съседката на България, която ще привлече 1 200 милионери тази година

През 2022 година се планува 88 000 милионери да мигрират в друга страна. Това се споделя в последния отчет на Henley Global Citizens. През 2020 година се следи фрапантен спад в броя на мигрантите милионери. Причината е блокирането, провокирано от пандемията, което не затрудняваше хората да напущат страната си, а от време на време и дома си. Сега обаче, когато рестриктивните мерки отслабват и страните стартират още веднъж да отварят границите си, миграцията на милионерите още веднъж стартира да набира скорост.

Кои страни напущат милионерите?

Има доста аргументи, заради които милионерите се местят в други страни. Една от аргументите е попадането на страната в спор, в каквото състояние сега са Украйна и Русия. Имайки поради това, не е изненада да забележим, че от Русия и Украйна ще се изнесат най-вече милионери до края на 2022 година

Очаква се 15 000 милионери да изоставен Русия. От Украйна пък ще си тръгнат 42% от богаташите до края на 2022 година - към 2 800 милионери. От Китай пък се очкава д аси заминат 10 000 милионери до края на тази година. Голямо изселване на богаташи има и от Индия, където се чака 8 000 милионери да изоставен пределените на сттраната през 2002 година.

 world map showing millionaire migration in 2022

Къде отиват най-богатите?

Графиката демонстрира, че има няколко мечтани дестицации за миграция от богаташите. Една от тези дестинации е южната ни съседка Гърция . Там се чака да се заселят 1 200 милионери още тази година. Друго мечтани място в Европа е несъмнено Швейцария, където се чакат 2 200 милионери. Португалия пък се готви да посрещне 1 300 милионери до края на годината.

Най-горещата точка за милионерите обаче се оказват Обединените арабски емирства. Там се чакат да дойдат 4 000 милионери до края на тази година. ОАЕ се трансфораха в магнит за милионери и това се дължи на положителните имиграционни политики на страната, които са особено направени, по този начин, че да притеглят частно благосъстояние и интернационалните гении.

Австралия също продължава да притегля милионери, като е на второ място след ОАЕ. Според New World Wealth почти 80 000 милионери са се преместили в Land Down Under през последните две десетилетия. Очаква се през тази да се реалокират 3 500 души богаташи.

Няколкото неща, които притеглят мигрантите в Австралия, са ниските разноски за опазване на здравето на страната, неналичието на налог върху наследството и като цяло проспериращата стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР