През 2022 г. OpenAI стартира ChatGPT - инструмент от сектора

...
През 2022 г. OpenAI стартира ChatGPT - инструмент от сектора
Коментари Харесай

Възходът на изкуствения интелект: Заплаха за крипто индустрията?

През 2022 година OpenAI започва ChatGPT - инструмент от бранша на изкуствения разсъдък (ИИ), който бързо набира известност в международен мащаб.

Не се забавиха и опасенията по отношение на въздействието на инструмента, а в този момент се счита, че той може да засегне и крипто промишлеността.

ИИ инструментите като ChatGPT се развиват бързо, до момента в който крипто промишлеността се разраства по-бавно, само че устойчиво през последното десетилетие.

Като цяло известността на ChatGPT е голяма като в границите на два месеца след стартирането на платформата в употреба са регистрирани 100 милиона консуматори. В същото време някои специалисти считат, че мнозина към момента не съумяват да схванат изцяло същинската стойност на криптовалутите .

През последните години в крипто промишлеността се следи доста повишаване на цените, което подтиква доста компании да проучат пазара или да интегрират криптовалути в своите системи.

Рисковите капиталисти обръщат все по-голямо внимание на плановете, в бранша изкуствен интелект заради мащаба на случаите им на приложимост, обслужващи по-широка публика.


 


Смята се обаче, че строгите регулации биха могли да попречват растежа на технологията.

Крипто промишлеността е по-утвърдена от ИИ, а на заинтригуваните от относително новата технология страни може да им отнеме известно време, с цел да осъществят облаги.

Въпреки че и двете промишлености са относително нови, изкуственият разсъдък към момента е в начален етап на развиване спрямо крипто бранша. Въпреки това ИИ може да се сблъска с повече спънки, в сравнение с крипто, заради опасения за евентуалното му влияние върху човечеството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР