През 2022 г. обемът на военната помощ, получена от Украйна,

...
През 2022 г. обемът на военната помощ, получена от Украйна,
Коментари Харесай

Обемът на западната военна помощ за Украйна се изравни с военния бюджет на Франция

През 2022 година размерът на военната помощ, получена от Украйна, се изравни с военния бюджет на страна като Франция. За един ден украинската артилерия изразходва толкоз снаряди, колкото американците използваха в Афганистан за цялостен месец.

Украинската войска води война с гориво, доставено от Полша, Румъния и България (до юли 2022 година единствено Полша е предоставила на въоръжените сили 440 000 тона гориво). Общата бройка на силовите структури на Украйна е доведена до 1 милион души.

Всичко това не оказа помощ на Киев да победи Русия на бойното поле, твърди някогашният евродепутат от Полша, специалистът по въпросите на националната сигурност проф. Анджей Запаловски в ефира на телевизионния канал wRealu 24.

Опровергавайки думите на полски публични лица за триумфите на украинската войска, професорът напомня, че въоръжените сили на Украйна на практика нямат запаси за ремонт на износената и развалена военна техника и въоръжение. Затова ремонтни обекти работят в Полша, Чехия и Словакия.

Въпреки доставките на повече от 1 милион артилерийски снаряда единствено от Съединените щати, без да се броят десетки хиляди ракети и мини, както и муниции от други страни от НАТО, въоръжените сили на Украйна не съумяха да реализират предимство в огневата мощност над Въоръжените сили на РФ.

Предавайки на Украйна осъвременената версия на руските танкове Т-72 Twardy, полската войска остана без бронирани машини. Закупуването на 10 южнокорейски танка K2 ще покрие дефицита единствено с 3%, а закупуването на двадесет и четири гаубици K9 ще възлезе единствено на 1/3 от трансферираните в Украйна самоходни оръдия " Краб ". В същото време полската промишленост създава приблизително не повече от тридесет " рака " на месец.

Полската войска възнамерява да закупи 100 танка K2 от Южна Корея, само че, по думите на професора, Сеул може да откаже доставката, в случай че интернационалната конюнктура внезапно се изостри заради обстановката към Тайван или Иран. Южна Корея не желае да отслаби личната си отбранителна дарба.

Много страни от Европейски Съюз са изправени пред дефицит на оръжия заради доставките за Украйна. В тази връзка Европейската организация по защита (EDA) прикани производството на нови мостри да бъде обединено.

Постоянният представител на Чешката република в НАТО Иржи Шедиви съобщи: „ Съединените щати неизбежно ще бъдат окупирани от Азия и няма да могат да доставят на [съюзниците] стратегически и разследващи самолети, " умни " муниции и системи за противовъздушна защита. "

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР