През 2022 г. крипто индустрията беше изправена пред множество предизвикателства,

...
През 2022 г. крипто индустрията беше изправена пред множество предизвикателства,
Коментари Харесай

Топ причини защо мечият пазар може да е към края си след решението за XRP

През 2022 година крипто промишлеността беше изправена пред голям брой провокации, като пазарът беше повлиян най-вече от мечи настроения. Въпреки че през тази година се наблюдаваше надеждно възобновяване, мечките резервираха господството си. 

Неотдавнашните събития обаче, изключително през последните няколко месеца, накараха мнозина да имат вяра, че мечият пазар може би най-сетне завършва.

Успехът на Ripple против SEC

Ripple се оказа въвлечена в правосъдна борба с Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) за забележителен интервал от време. SEC сложи под въпрос регулаторната подредба на XRP като криптовалута и се опита да я категоризира като скъпа книга.  

Въпреки това настъпи забележителен пробив, когато арбитър Анализа Торес постанови , че XRP не дава отговор на критериите за скъпа книга. Това решение отслабва пълномощията на SEC да отбелязва всички токени като скъпи бумаги, защото те не съумяха да потвърдят правотата си с токена, който имаше максимален късмет да бъде считан за скъпа книга.

Грег Мориц, основен действен шеф на крипто хедж фонда Alt-Tab Capital счита, че в случай че централизираните крипто планове не се смятат за скъпи бумаги, това може да усили вероятността Комисията за търговия със стокови фючърси да се трансформира в главен регулатор за промишлеността, което като цяло е желано от множеството хора в крипто общността.

Очаква се тази смяна в регулаторната позиция да докара до позитивни последствия за крипто промишлеността като цяло.

Повишен институционален интерес

Неотдавнашният скок на интереса към спот Биткойн борсово търгуваните фондове служи като доказателство в поддръжка на гореспоменатото изказване. Подаването на заявление за Биткойн ETF от BlackRock значи продължаващото приемане на криптовалутата като приет клас активи от институционалните вложители.  

Освен това правната победа на XRP добавя тази наклонност. Притесненията по отношение на класифицирането на токените като скъпи бумаги и търговията на нерегистрирани тържища за токени за скъпи бумаги възпряха доста известни хедж фондове да навлязат на крипто пазара. Развиващата се пазарна динамичност обаче има капацитета да притегли по-голям институционален интерес.

Чонг акцентира, че доста пазарни участници, които са били просто “ ” в крипто промишлеността, към този момент са отстранени. Туристите се отнасят до лица, които нямат дълготрайно желание да държат своите токени или да останат дейни на пазара. Мечият пазар, претърпян през 2022 година, към този момент е отсякъл забележителен брой от тези туристи. В резултат на това е по-малко евентуално актуалните притежатели на токени да се ангажират с краткосрочни действия по продажба.

Освен това, при едно скорошно развиване на събитията, Хонконг взе решение да схване напълно криптовалутите, позволявайки на търговците на дребно да купуват и продават цифрови активи.  

Този стратегически ход има за цел да нарежда района като бележит център за цифрови активи. Той също по този начин дава обилни благоприятни условия на финансовите институции в Азия да навлязат на крипто пазара по легален метод.

Макроикономически аргументи

Според Артър Чонг, създател на DeFiance Capital, най-предизвикателната фаза на стягане на макрорамката е отминала. Индексът на потребителските цени (CPI) понижава, а лихвеният % е станал позитивен.

По-рано тази седмица равнището на инфлация в Съединени американски щати спадна до 3%. Това усилва вероятността през идната година да станем очевидци на понижаване на лихвените проценти на пазара. Обикновено, когато инфлацията се покачва, другите класове активи, в това число криптовалутите, са склонни да изпитат спад. Макар че Биткойн постоянно се счита за средство за хеджиране на инфлацията, той се оказа по-скоро “ ” актив.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР