През 2022 г. европейските домакинства спестяват 1/8 от доходите си

...
През 2022 г. европейските домакинства спестяват 1/8 от доходите си
Коментари Харесай

Колко остават на европейците в края на месеца?

През 2022 година европейските семейства икономисват 1/8 от приходите си съгласно последните данни. В коя страна обаче хората икономисват най-вече? Euronews Business преглежда.

Да спестявате или да не спестявате, това е въпросът. Миналата година европейците избраха да икономисват 1/8 от приходите си, съгласно последните данни, оповестени от Евростат, статистическата работа на Европейски Съюз.

През 2022 година семействата в Европейски Съюз икономисваха приблизително 12,7% от наличните си средства приход, до момента в който процентът за еврозоната е по-висок от 13,7%.

Разполагаемият приход на семействата е това, което семействата имат разполагаем за харчене и икономисване след налози и прехвърляния, както е несъмнено от Евростат.

„ Ако семействата печелят 100 евро, те харчат 78,3 евро и остават с 12,7 евро за харчене “, изясни основният икономист в Astères Силвен Берсингер. „ Това е естествена цифра. Повечето страни в Европейски Съюз имат % на икономисване на семействата сред 10% и 15% “, добави той.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР