През 2022 г. е постигнат важен напредък в изграждането на

...
През 2022 г. е постигнат важен напредък в изграждането на
Коментари Харесай

Цифровата икономика на Китай е втора в света

През 2022 година е реализиран значим прогрес в построяването на дигитален Китай. До края на годината в страната са пуснати в деяние 2,31 милиона 5G базови станции, а гигабитовите оптични мрежи покриват повече от 500 милиона семейства.

В страната към този момент е основана съществена система за транспорт на данни, а мащабът на цифровата стопанска система се подрежда на второ място в света и се трансформира в един от главните мотори за икономическия растеж на страната. Това заяви Цао Шумин, заместник-директор на Националната работа за интернет информация на брифинг в пресслужбата на Държавния съвет. На него беше показана VI среща на върха за строителството на дигитален Китай, съобщи Радио Китай.

Цао Шумин, съобщи, че в оповестения от Централен комитет на ККП и Държавния съвет „ Общ проект за построяването на дигитален Китай “ се дефинират дизайнът на най-високо равнище и цялостното оформление на строителството на цифровата страна, което ще помогне за построяването на модернизацията в китайски жанр.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР