През 2021 година се състоя референдумът за отделянето на Обзор

...
През 2021 година се състоя референдумът за отделянето на Обзор
Коментари Харесай

МС отменя решението за отделянето на град Обзор в отделна община

През 2021 година се състоя референдумът за отделянето на Обзор и шестте съставни селища в независима община
Министерският съвет анулира решението на предходно държавно управление от март 2021 година, с което беше планувано отделянето на град Обзор в обособена община. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

През 2021 година се състоя референдумът за отделянето на Обзор и шестте съставни селища в независима община.

През март 2021 година Министерският съвет одобри решение, с което да се сътвори нова община с център град Обзор, включваща обитаемоте места град Обзор, селата Баня, Приселци, Раковсково, Паницово, Емона, Козница, и предложи на президента да утвърди желаната административно-териториална смяна за обособяване на обитаеми места от община Несебър и основаване на нова община с административен център Обзор.

„ На съвещанието на Министерски съвет отменихме решението 253 от март месец 2021 година, с което беше планувано да бъде обособен град Обзор в независима община. Веднъж беше изработен финансов разбор и стана ясно, че отделянето в обособена община ще има извънредно тежки финансови усложнения за самата община, което би предположило и огромни усложнения на самото население, най-вероятно повдигане на локални налози и такси “, изясни министър Шишков.

Той уточни и различен значим мотив, който не разрешава основаването на нова община. Населението на град Обзор и няколкото обитаеми места към него е 2331 души. Съгласно Закона за административно-териториалното устройство на Република България този брой поданици е неприемлив за основаване на обособена община. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР