През 2021 г. 23 хиляди души загубиха живота си заради

...
През 2021 г. 23 хиляди души загубиха живота си заради
Коментари Харесай

23 хиляди души загубиха живота си заради COVID-19 през 2021 г. у нас

През 2021 година 23 хиляди души изгубиха живота си поради COVID-19. За съпоставяне - толкоз е цялото население на Свищов.

Над 100 хиляди души сега са инфектирани съгласно формалните данни, а съгласно портала под карантина 2022 година ще посрещнат повече от 37 хиляди души.

Междувременно наклонността за утежняване на епидемиологичната картина у нас продължава - през последното денонощие един на всеки 10 изследвани за COVID-19 българи е дал позитивна проба за COVID-19.

Случаите за последните 24 часа са над 3600, като сега общо инфектираните у нас са се нараснали до 325 на 100 хиляди.

Прогнозите за началото на 2022 година не са положителни, само че пък е в действие слагането на трета доза в по-кратък период.

И в последния ден на годината имаше искащи да подислят отбраната си. Опашки имаше пред няколко пункта в столицата, като тези пред " Пирогов " и пункта в болница " Княгиня Клементина ".

Лекарите предизвестяват, че е добре ваксинираните през днешния ден да заобикалят алкохола.

" Не е целесъобразно след приложимост на алкохол, изключително в по-големи количества, да се ползва ваксина ", предизвести доктор Митко Тулийски.

Пунктът там, както и в столичната Спешна помощ, ще работи и на 1 януари.

Д-р Тулийски предлага решението за ваксина да не се отсрочва, тъй като ниското имунизационно покритие усилва опцията вирусът да намира място, където да мутира още веднъж.

Лекарят чака случаите да стартират да порастват още след Нова година.

Математикът Лъчезар Томов също предвижда внезапен скок, в случай че ограниченията не се затегнат.

" Първите 2 месеца чакам доста внезапен скок на случаите. Много повече, в сравнение с могат да поемат лечебните заведения. Не мога да си представям вид със инфекциозност на морбили да бъде овладян с каквото и да е, с изключение на цялостно затавярне. Това ще го забележим първо в другите страни, след това при нас. За страдание нямаме време да мислим, в границите на седмица-две ще имаме доста сериозен прилив към лечебните заведения ", изрази терзанията си той.

Според Томов тази вълна ще е по-кратка, само че и по-тежка. Математикът допуска, че здравната система още веднъж може да се окаже на ръба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР