През 2020 година Унгария ще получава руски газ, даже Русия

...
През 2020 година Унгария ще получава руски газ, даже Русия
Коментари Харесай

Унгария договори руски газ

През 2020 година Унгария ще получава съветски газ, дори Русия да не подписа съглашение с Украйна за пренос на синьо гориво за Европейския съюз, заяви министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто след края на договарянията с ръководителя на борда на шефовете на „ Газпром “ Алексей Милер, предава съветската организация EA Daily, представена от " Фокус ".
„ Въпросът за енергийната сигурност има също и геополитически съставен елемент заради обстоятелството, че директното съглашение сред Русия и Украйна изтича в края на тази година и новият контракт към момента не е подписан. Това значи, че елементарно може да възникне обстановка, при която Русия повече няма да доставя газ в Европа през Украйна “, смята Сиярто, оповестява пресслужбата на Министерство на външните работи на Унгария.
Според него, унгарците би трябвало да са подготвени за най-лошия сюжет при планирането на ограниченията за сигурност на енергийните доставки за страната. Сиярто разясни, че Будапеща може да кипи част от нужния природен газ през Австрия. Хранилищата в Унгария са в положение да одобряват 6,3 милиарда куб. м. газ.
В дълготрайна вероятност, както съобщи външният министър, Будапеща разчита на мощностите на „ Турски поток “, който „ Газпром “ строи взаимно с България и Сърбия.
По-рано ръководителят на " Нафтогаз " съобщи, че позицията на редица европейски страни, по-специално Германия, във връзка с газопровода " Северен поток 2 ", оставя дребен късмет за опазване на преноса на газ през Украйна.
Руската организация напомня, че съглашението за пренос сред Киев и Москва изтича при започване на 2020 година. През тази година би трябвало да стартира употребата на „ Северен поток 2 “ и Украйна се притеснява, че с неговото стартиране преносът през нейната територия ще бъде преустановен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР