През 2020 година Община Варна ще разполага с бюджет от

...
През 2020 година Община Варна ще разполага с бюджет от
Коментари Харесай

492 млн. лв. е бюджетът на Община Варна за 2020 г.

През 2020 година Община Варна ще разполага с бюджет от 492 млн. лева, съобщи Българска национална телевизия. За поредна година най-вече пари са планувани за обучение - 154 млн. лева, като нарастването по отношение на предходната година е с 11 млн. лева

Другият предпочитан бранш, в който се вършат повече вложения е опазването на здравето. 1,5 млн. лева от общинския бюджет са заложени за повсеместен ремонт в родилното поделение на варненската АГ болница и за нова здравна инсталация. Предстои ремонт на покрива и саниране постройката на здравното заведение. За ремонт на детски ясли тази година са отделени над 23 млн. лв., което е с два и милиона повече спрямо предходната година.

По план, финансиран с европейски средства, ще бъде платен линеен ускорител за онкодиспансера. „ Заложени са средства за обществени помощи, за преференциални карти за градския превоз за възпитаници, студенти и пенсионери. Инвестиции в кварталите за ремонт на улици, тротоари, озеленяване, за строителство на спортни уреди и площадки, са другият акцент в финансовата стратегия на общината. Тя възлиза на 163,2 млн. лв., от които 100 млн. са по европейски стратегии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР