През 2020 година глобалните доставки ще се увеличат с около

...
През 2020 година глобалните доставки ще се увеличат с около
Коментари Харесай

Три фактора ще раздвижат сървърния пазар

През 2020 година световните доставки ще се усилят с към 5%

Доставките на сървъри последователно се възвръщат, сочи разбор на Digitimes Research (снимка: CCO Public Domain)

Световният пазар на сървъри демонстрира слаба динамичност през актуалната година , кое то, съгласно специалистите от Digitimes Research, се дължи на високите равнища на складови ресурси при клиентите. Ситуацията обаче последователно се възстановява и през 2020 година анализаторите чакат търсенето на сървъри да се възвърне и доставките да набъбнат с към 5%.

Експертите показват три съществени фактора, които ще обезпечат напредък на пазара на сървъри в интервала от 2019 година до 2024 година Това са цифровата промяна в предприятията, внедряването на системи с изкуствен интелект и желанието на операторите на центрове за данни да предизвикват хибридните облачни системи.
още по тематиката
Освен това спомагателен подтик на пазара на сървъри ще даде растежът в размера на излъчените данни в мрежите от пето потомство – 5G, предвиждат анализаторите от тайванската компания.

Digitimes Research чака през идващите пет години световните доставки на сървъри да нарастват приблизително с 6,5% годишно. В същото време водещи ИТ корпорации, като Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Гугъл и Фейсбук, ще продължат да отварят нови центрове за данни, разчитайки на по-нататъшно увеличение на търсенето на техните услуги.

По-рано анализаторите на TrendForce предвидиха, че заради ниските индикатори през първата половина на годината, доставките на сървърно съоръжение в края на 2019 година няма да надвишават равнището от предходната година.

Най-големият производител на сървъри ще остане Dell EMC, който ще заеме 16,3% от общите доставки. В топ 5 на сървърните снабдители ще се включат още HPE, Inspur, Lenovo и Huawei.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР