През 2020 г. за осми път ще бъде организирано благотворителното

...
През 2020 г. за осми път ще бъде организирано благотворителното
Коментари Харесай

През 2020 г. за осми пореден път ще се проведе благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run

През 2020 година за осми път ще бъде проведено благотворителното щафетно тичане Postbank Business Run. Мащабното междуфирмено съревнование се провежда за следващ път от състезателен клуб „ Бегач “ с поддръжката на Пощенска банка и още веднъж ще се организира на територията на Бизнес Парк София. И през тази година градовете, които ще бъдат домакини на спортната конкуренция са София, Варна, Бургас и Пловдив.

През 2019 година общо 306 тима от 119 компании от разнообразни бизнес браншове се включиха в надпреварата, а самодейността събра близо 1300 участници, като към бегачите се причислиха и 45 деца на възраст от 4 до 16 година, които се надпреварваха в Kids Run, която се прави от сертифицирани треньори по програмата на IAAF –Kid’s Athletics. За трета година се организира и надпреварата CEO Dash, в което се включиха 10 изпълнителни шефове от разнообразни компании.

Събраните средства от над 11 000 лева бяха дарени на Националната асоциация по приемна грижа и фондация BCause за поддръжка на възпитаници в приемни фамилии и на фондация “Воден път” за обезпечаване на водна рехабилитация на деца с увреждания.

Основна цел на фондация „ Воден път” е да поддържа деца със специфични потребности, които имат болести и нарушавания на опорно-двигателния уред. Фондацията провежда курсове и процедури по кинезитерапия, водна рехабилитация и модифицирано плуване, с цел да могат те да пораснат като независими възрастни и да получат късмет за пълностоен живот.

Заниманията с децата протичат в профилиран басейн посредством най-съвременни и одобрени способи на работа. Двигателната интензивност и работата в група способстват за възстановяване на живота на децата и техните фамилии за цялостна интеграция в обществото.

През 2019 година част от средствата бяха употребявани също и за организирането на Международен шампионат по приспособено плуване за деца с увреждания. На спортното събитие участваха клубове за деца в неравностойно състояние от разнообразни страни, измежду които България, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния и други Смелите и борбени плувци, които са се подготвяли в продължение на една година за интернационалния състезателен конгрес, демонстрираха плувните си благоприятни условия и завоюваха доста медали.

Друга част от събраните средства от най-големия тиймбилдинг в България бяха дарени в поддръжка на Националната асоциация по приемна грижа. С тях бяха обезпечени дванадесет стипендии „ Продължи “, в поддръжка на сполучливото показване в учебно заведение на възпитаници от приемни фамилии. Стипендиите са самодейност на Националната асоциация по приемна грижа, чиято цел е да поддържа и подтиква възпитаници от приемни фамилии да продължат сполучливото си показване в учебно заведение.

Стипендиантите са възпитаници от 7 до 11 клас, с най-малък триумф Много добър (4.50), които посещават постоянно учебно заведение, настанени са в приемни фамилии, и с позволени най-много пет неизвинени отсъствия за миналата образователна година. Стипендиите се отпускат на децата от приемни фамилии, които нямат късмет за обществена стипендия, тъй като са настанени в приемна грижа, само че и нямат опция за стипендия за отличен триумф, заради това, че би трябвало да наваксват в просветителната система.

Основна цел на Postbank Business Run е да бъде привлечено вниманието на хората към здравословния метод на живот, като се предизвика у тях желанието за победа посредством екипна работа и съдействие в името на благородна идея. Инвестициите и развиването на дълготрайната резистентност на бизнеса са главен детайл в политиката за корпоративна обществена отговорност на Пощенска банка. Водещата финансова институция интензивно подкрепя планове в някои от главните сфери на публичния живот, като обучение, просвета, спорт и грижа за околната среда.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР