През 2020 г. в държавната хазна е планирано да постъпят

...
През 2020 г. в държавната хазна е планирано да постъпят
Коментари Харесай

Денят на данъчната свобода на българина - 15 май 2020 г.

През 2020 година в държавната хазна е планувано да постъпят рекордните 46,8 милиарда лева доходи. Средно за един календарен ден българите ще създават по 346 млн. лева, което значи, че ще са нужни близо 136 дни за попълване на хазната. Казано с други думи, Денят на данъчна независимост през 2020 година ще настъпи на 15 май. Това е денят, в който жителите ще спрат да работят за страната и ще стартират да работят за себе си. Или най-малко по този начин настояват от Института за пазарна стопанска система.

Датата е алегорична и демонстрира по кое време държавната хазна ще се попълни, в случай че всичко направено бъде неотложно изземвано – ние я назоваваме Ден на данъчна независимост, а по-света е известна като Tax Freedom Day. Въпросните 136 дни отразяват общите доходи в консолидираната фискална рамка за 2020 година, само че има някои характерни моменти, които следва да се отчетат:

Живеещите в България още веднъж ще получат помощ от европейските данъкоплатци, които ще ги „ отменят” за близо 8 дни работа към страната. Това отразява заложените в бюджета близо 2,7 милиарда лева помощи от Европейски Съюз. Местните данъкоплатци ще работим до 7-ти май за страната, а в дните до 15-ти май ще бъдем анулирани от европейските данъкоплатци;
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР