През 2020 г. ще започне доставката на ново свежо ядрено

...
През 2020 г. ще започне доставката на ново свежо ядрено
Коментари Харесай

През 2020 г. ще започне доставката на ново свежо ядрено гориво за V блок в АЕЦ Козлодуй


През 2020 година ще стартира доставката на ново свежо нуклеарно гориво за V блок в АЕЦ " Козлодуй ", разгласи на конференция старши вицепрезидентът на горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ,Олег Григориев, заяви Българска телеграфна агенция. Той приказва по време на XI Международен конгрес " Атомекспо-2019 " в Сочи, Русия.По думите му откакто подготовката на блока приключи, ще стартира доставката на новото гориво. С плануваното изменение се цели да се усъвършенства успеваемостта на горивния цикъл при работа на по-висока мощ - до 104% от номинална.

В VI блок към този момент се употребява ново свежо нуклеарно гориво. През предходната година, с помощта на това гориво, блокът е проработил на 104-процентова мощ, уточни Григориев пред български публицисти. Той добави, че блокът работи устойчиво с новото гориво.

Вицепрезидентът на ТВЕЛ разяснява, че съветската компания има дълготраен контракт с АЕЦ " Козлодуй " за доставка на нуклеарно гориво, който продължава да работи. " Ръководството на АЕЦ " Козлодуй " е заинтригувано от всички нови модификации, а ние постоянно удовлетворяваме тези потребности ", съобщи Григориев.

Руската горивна компания е подготвена да взе участие и в възможен търг за доставка на нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", разгласи Олег Григориев.
" Ако бъде разгласен търг за доставка на гориво, ние сме подготвени да участваме. " Ако „ Уестингхаус “ е подготвена да се състезава с нас, дано да взе участие. Ние сме подготвени сигурно ", сподели Григориев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР