През 2020 г. ще имаме 5000 служители в България, казва

...
През 2020 г. ще имаме 5000 служители в България, казва
Коментари Харесай

Джефри Пюрит: Най-новият ни клиент е Google

" През 2020 година ще имаме 5000 чиновници в България, " споделя Джефри Пюрит

© Надежда Чипева Профил

Джефри Пюрит е в TELUS от 2001 година Заемал е постове в разнообразни подразделения на канадския телеком, отговарял е и за сливания и придобивания. Президент е на TELUS International от 2008 година Той е една от главните аргументи компанията да избере да навлезе в Източна Европа. Още по тематиката
Colliers: През 2018 година ще има мощен интерес към офиси, хотели и индустриални площи

След огромните покупко-продажби в бранша на комерсиалните площи инвестицонният интерес ще се насочи към останалите сегменти на имотния пазар
7 мар 2018
Telus ще разпредели 100 хиляди $ сред планове на неправителствени организации

Срокът за кандидатстване е до 11 март тази година
19 фев 2018
" Дънди прешъс металс ", TELUS и " САП лабс България " са измежду най-големите донори

Българският дарителски конгрес връчи обичайните си награди за дванадесета поредна година
5 дек 2017
Нови мениджъри в TELUS International

Трима вицепрезиденти влизат в управническия екип на аутсорсинг компанията
2 апр 2017
TELUS ще доближи 2500 чиновници в България

Компанията ще удвои личния състав си в Пловдив до края на годината до 500 души
30 май 2016 Най-големият шеф в аутсорсинг промишлеността в България - TELUS International Europe, откри новия си офис в София в TELUS Tower на площад " Македония ". Българското сдружение е част от канадската телекомуникационна група TELUS. Компанията навлезе след придобиването на CallPoint New Europe (сега TELUS International Europe) през 2012 година За откриването на новия център в България дойде президентът на TELUS International (TI) Джефри Пюрит, който беседва с " Капитал ".

Вече имате 1500 чиновници в новата постройка. А какъв брой общо в България?

- Почти 3000. Имаме към 300 души в Пловдив и 2700 тук, в София. Имаме офис в още една постройка The Infinity Tower. Преди имахме и други две местоположения, които затворихме и преместихме екипите тук. Все още не сме запълнили пространството, с което разполагаме в новата постройка. Но сме наели общо съвсем 23 500 кв.м. Има места за над 2300 души, тъй че можем да го разтеглим с още близо 800 души с изключение на тези, които сме сега. Надяваме се да ги притеглим през идната година.

Върху какви планове работите отсам?

- Не можем да разкриваме имената на някои клиенти, само че можем да кажем, че най-новият ни клиент е Гугъл, който се обслужва от екипите в новата постройка.

Къде виждате компанията в България през 2020 година?

- Ще имаме още 2000 чиновници, с цел да достигнем над 5000 единствено в България.

Как планирате да развиете екипите си тук?

- Имаме вътрешна стратегия за образование и развиване, основана от нашия HR екип, която в този момент е интернационално приета като една от най-хубавите в бранша. Около 80% от нашите чиновници тук, в България, са приключили тази стратегия за образование и развиване. Над 80% от мениджърите в групата са пристигнали от тази група чиновници, които са се възползвали от опцията да подобрят личните си умения, с цел да се изкачат по кариерната стълбица вътре в компанията. Знам, че постоянно е необходим баланс: не всички покачвания би трябвало да идват от самата компания. Когато генетичният фонд обеднее малко, както при монархията, стартират да се появяват болести и липса на имунитет, тъй че би трябвало да внесеш малко " свежа кръв ". Но въпреки всичко нашите чиновници са първи избор. Програмата не се състои единствено от образование за водачество, мениджмънт и развиване, само че включва и образование за характерни умения. Например, в случай че някой се интересува от изкуствен интелект, цифрови технологии, автоматизация или облачни технологии, има действителната опция да усъвършенства тези умения в TI.

Преди малко над пет години TELUS купи CallPoint. Какво е настоящето ви мнение за договорката?

- Във всяка инвестиция, която сме създали - първо във Филипините, Северна Америка, Индия, Източна Европа, нашите полезности и методология в построяването на партньорства в действителност ни подсигуриха вярната основа. Всяко от тези партньорства е било извънредно сполучливо. В България имахме 450 чиновници през 2012 година, а в този момент екипът е 3000 души. Мисля, че това недвусмислено свидетелства за триумфа на бизнеса. Досега сме вложили над 150 милиона евро в българската стопанска система (което не включва цената на сделката) под формата на заплати, осигуровки, разноски за здания като тази, корпоративен налог и така нататък Нагласата и културата на нашия екип тук ми носи огромно задоволство, че подхождаме друго към корпоративната обществена отговорност и филантропията. Екипите тук, в България, както във всички страни, в които работим, са възприели концепцията we give where we live. Че с цел да си сполучлив в бизнеса, би трябвало да вършиш положително в общността, където работиш и живееш. Горд съм, когато виждам хората от екипа да доброволстват в събота, откакто примерно са работили през нощта в петък.

В множеството покупко-продажби придобиващата компания в началото резервира досегашния мениджърски екип, само че последователно назначава свои хора и поема целия бизнес. Създателите на CallPoint Ксавие Марсенак и Филип Угринов обаче още вземат участие в ръководството на бизнеса тук. Как успяхте да си партнирате толкоз сполучливо с тях?

- Това е различен източник на горделивост за мен персонално и за нашия екип. При всяко придобиване на TELUS International основателите на тези компании, които в началото припознахме като сътрудници, не престават под някаква форма да имат връзки с компанията ни, даже и във Филипините, където първо навлязохме преди 13 години. Най-често главната връзка е активността на нашия Обществен ръб, който поддържа разнообразни дела в общностите, където работим.

Как виждате развиването на аутсорсинг бизнеса отвън София? Освен Пловдив планирате ли да отваряте офиси другаде?

- Да имаме трети или четвърти град? Никога не споделям в никакъв случай, само че постоянно сме били много умерени в разширението на бизнеса ни. Бизнес философията на огромна част от съперниците ни е да усилват своите центрове за обслужване колкото се може по-надалеч и по допустимо най-бързия метод, тъй като част от уговорката към сегашните и бъдещите им клиенти е да " сме на всички места, където се нуждаете от нас ".

Нашият метод е малко по-различен. Предпочитам да имам клиент или да печеля нов клиент, който да каже: " Знаеш ли, нуждая се от тези езикови или механически умения. " И в случай че аз нямам достъп до едното или другото в съществуващата ни мрежа от услуги, тогава ще потърся и ще схвана къде мога да разполагам с тези умения за резистентен интервал от време. Ако погледнете историята на TI, в никакъв случай не се е случвало да отворим офис в някой град и по-късно да би трябвало да го затворим - в никакъв случай. Не са доста съперниците ни, които могат да се похвалят със същото. Мисля, че това е второстепенен артикул от по-консервативния и порядъчен метод към експанзията. Така че, в случай че в някакъв миг в обозримото бъдеще, който аз към момента не виждам, опцията ни да се разрастваме изпревари настоящия ни потенциал, ще помислим за такава агресия.

Последните придобивания на TELUS International са на софтуерни компании. Планирате ли да интегрирате уменията от тези компании в България?

- Да, 100%. Компанията, която купихме при започване на февруари - Xavient Digital, има два центъра в Индия и Съединени американски щати с общ екип от близо 2000 души. Те се занимават точно с бъдещето на тази цифрова гражданска война, за която говорихме по-рано. Имат извънреден опит и експертиза в тези области. Вярвам, че хората, които приключват университет, са налични и тук, в България, или Румъния, или Филипините, в Гватемала или Салвадор. Дигиталната гражданска война не е някакъв изолиран развой единствено в Съединени американски щати, а на процедура е световна гражданска война. Ще е огромен мой пропуск, в случай че не употребявам този опит и не доведа някои от водачите в този бизнес и примерно да ги преместя в София за 3, 6, 9 или 12 месеца, с цел да оказват помощ в построяването на тези на практика качества тук. Така че, да, това сигурно е част от проекта.

Къде виждате TELUS International след 5 години?

- Нашата петгодишна визия стига до 2023 година и занапред мога да кажа, че чакам екипът ни да доближи 100 хиляди души в целия свят, а ние да сме пожеланият сътрудник на всеки пазар, където сме стъпили.

Секторът за изнесени услуги се развива извънредно бързо с навлизането на новите технологии. Как очаквате да промени вашия бизнес?

- Мисля, че всичко се движи от автоматизацията на процеси и развиването на технологиите от идващото потомство. Добър образец са чатботовете, които ще трансфорат обичайното обслужване на клиенти, основано на гласова връзка, в нещо остаряло. Аз персонално избирам да изпреваря събитията и да подкрепям и да повеждам трансформацията, и да съм приближен сътрудник и съветник на клиентите ни при тези промени. Да, може би ще " канибализираме " част от бизнеса ни с гласова връзка, само че считам, че той ще бъде обезщетен от тези връзки от ново потомство, които основават голям брой забавни благоприятни условия, тъй като изискват по-високо равнище умения. В TELUS разчитаме на локалните държавни управления да дават такова обучение, от което се нуждаят хората. Така те ще идват при нас по-добре подготвени и подготвени. Необходимо е и ние да влагаме повече в екипа, с цел да им помогнем да развият своите умения до равнището, което е нужно в цифровата промяна.

Вярвате ли, че ще може да откриете хора с такива умения тук, в България?

- Да, безусловно.

Интервюто взе Константин Николов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР