През 2020 г., с рецесията, предизвикана от пандемията, инфлацията изглеждаше

...
През 2020 г., с рецесията, предизвикана от пандемията, инфлацията изглеждаше
Коментари Харесай

Инфлацията по света е по-висока, отколкото през 80-те години на миналия век

През 2020 година, с рецесията, провокирана от пандемията, инфлацията изглеждаше като нещо краткотрайно, макар разрушените вериги за доставки, дефицита на работна ръка, спада в производството и други проблеми, за които политиците смятаха, че рано или късно ще се оправят.

Между началото на 1991 година и края на 2019 година годишната инфлация в Съединени американски щати е приблизително към 2,3% на месец и надвишава 5,0% единствено четири пъти. Днес американците правят оценка инфлацията като главен проблем на нацията, а президентът Байдън сподели, че решаването на обстановката е негов главен вътрешен приоритет.

За Турция през първото тримесечие на 2022 година покачването е 54,8%. В Израел покачването е на половина по-малко, само че се развива най-бързо. Има обаче и изключения като Индонезия, Саудитска Арабия и Япония, където покачването на инфладията е до 2.4%, сочи обява в бюлетина на Световния стопански конгрес (www.weforum.org)

Сега от американската администрация признават, че са пропуснали момента за решителни ограничения. Според последния отчет на Бюрото по трудова...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР