През 2020 г. при официални празници и в определени дни

...
През 2020 г. при официални празници и в определени дни
Коментари Харесай

Промени при ограниченията за тежкотоварни камиони

През 2020 година при публични празници и в избрани дни през лятото, както и до момента, ще се стопира придвижването на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това планува план на заповед за краткотрайна организация на придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектори от републиканската пътна мрежа, която ще е в действие от 1 януари 2020 година
Съвместната заповед ще бъде на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", шефа на Групово дело " Национална полиция " и изпълнителния шеф на ИА " Автомобилна администрация ". Проектът е оповестен за публично разискване на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, в секция " Нормативна база ", подсекция " Проекти на нормативни актове ", оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/.

Както и до момента, през 2020 година при повече от два почивни и празнични дни, трафикът на тежкотоварните коли ще се лимитира в последния работен ден от 16 ч. до 20 ч. и в последния почивен ден - от 14 ч. до 20 ч. Целта е повишение на сигурността на придвижване, когато доста хора потеглят на път, както и пропускливост на пътната инфраструктура. За първи път прекъсването на тежкотоварните транспортни средства ще бъде единствено в посоката с предстоящ засилен трафик за следните сектори: Автомагистрала " Тракия " - в последния работен ден в сектора от София до Пловдив за пътуващите към Пловдив и в последния почивен ден в правата Пловдив - София за пътуващите към София; Автомагистрала " Хемус " - в последния работен и последния почивен ден за сектора от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки; Автомагистрала " Струма " - в последния работен ден в сектора от София до Симитли за пътуващите към Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и в последния почивен ден за правата от Сандански до Кресна за пътуащите към София; Автомагистрала " Марица " - в последния почивен ден за пътуващите от Харманли до Автомагистрала " Тракия ". Други такива сектори са: път I-1 с. Ребърково - Ботевград; път I-1 - от етапна връзка на лот 2 на Автомагистрала " Струма " при Благоевград до Кресна; път I-4 - от п. в. " Коритна " през Велико Търново до Шумен; път I-5 Русе - Бяла; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; път I-9 Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път на София; път II-99 Бургас - Царево.

За облекчение на трафика и за повишение на сигурността през летните месеци се планува от 15 юни до 15 септември 2020 година всеки петък от 18 ч. до 20 ч. и всяка неделя от 16 ч. до 20 ч. да се стопира придвижването на тежкотоварните коли над 12 тона по най-натоварените автомагистрални прави, както следва : Автомагистрала " Тракия " - в петък за сектора от София до Пловдив за пътуващите към Пловдив, а в неделя за правата Пловдив - София за пътуващите към столицата; Автомагистрала " Хемус " - в петък и неделя за сектора от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки; Автомагистрала " Струма " - в петък за сектора от София до Симитли в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и в неделя от Сандански до Кресна за пътуващите към София; Автомагистрала " Марица " - единствено в неделя за пътуващите от Харманли до Автомагистрала " Тракия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР