През 2020 г. нападенията над лекари, за които има данни,

...
През 2020 г. нападенията над лекари, за които има данни,
Коментари Харесай

Проф. Милена Станева: БЛС има програма в помощ на всички здравните работници, пострадали от агресия

През 2020 година нападенията над лекари, за които има данни, са 16, през 2021 - 10, за 2022 година до момента-6. БЛС има стратегия в помощ на всички здравни служащи, потърпевши от експанзия. Това сподели проф. Милена Станева - член на УС на БЛС, в предаването „ Денят стартира в неделя " по Българска национална телевизия.

Срещу нападателите над медици има заведени досъдебни производства, като единствено в един случай има наказан - по случая от 2019 година, когато фелдшер бе погубен в кабинета си. „ Другите случаи нормално се разминават с парични санкции. Надяваме се в бъдеще дейностите на прокуратурата да бъдат по-строги ", съобщи тя.

Очакванията на лекарската колегия към служебния министър на опазването на здравето са, че той ще работи в полза на здравното съсловие и обществото.По думите й от въвеждането на електронната хоспитализация не са регистрирани съществени проблеми.

Сегашната КОВИД вълна е доста по-лека от предходните и все още няма сериозен напън върху здравната система, уточни проф. Станева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР