През 2020 г. на бойното поле край Кавказ се изявиха

...
През 2020 г. на бойното поле край Кавказ се изявиха
Коментари Харесай

Ще покажат ли САЩ, Китай и Русия ново поколение бомбардировачи през 2021 г.

През 2020 година на бойното поле край Кавказ се изявиха дроновете, предлагайки евтина и ефикасна опция на страните, чиито благоприятни условия да поддържат Военновъздушни сили са лимитирани. Обаче 2021 година дава обещание да върне старите звезди на актуалната война – стратегическите бомбардировачи .
Известно е, че трите съществени нуклеарни страни – Съединени американски щати, Русия и Китай – създават ново потомство стратегически бомбардировачи. Това ще разреши страната да бъде предпазена при положение на нахлуване на някой съперник. Самолетите могат да се появят още през 2021 година, написа бразилското издание Folha de S. Paulo в обявата „ Nova geração de bombardeiros das potências mundiais começa a chegar em 2021 ”.
В публикацията се отбелязва, че трите водещи страни и Индия се стремят да запазят нуклеарната си триада, като могат да изстрелват нуклеарни бойни глави от сушата, подводници и самолети. Докато Индия разчита на френските изтребители Mirage 2000, то останалите три страни разчитат на машини лично произвеждане.
В Съединени американски щати това е бомбардировачът B-21 Raider на американската корпорация Northrop Grumman. Той би трябвало да размени именития B-2 Spirit, изпълнен по схемата летящо крило. Работата по новия аероплан стартира преди 4 години, като цената на един аероплан ще бъде към 600 млн. $. В Съединени американски щати се надяват, че първият полет на B-21 Raider да се състои през идната 2022 година
В Русия залагат на ПАК ДА (Перспективен авиационен комплекс за далечна авиация). Неговите тествания се чака да стартират още тази година. С създаването се занимава КБ „ Туполев ”. Предполага се с доза убеденост,че той също ще бъде по схемата „ летящо крило ”. Самолетът ще е дозвуков, с дребна електронна забележимост и с висока степен на самостоятелност до 12 хиляди км.
„ Китайското крило ” Xian Н-20 ще премине наземни тествания през 2021 година За самолета единствено преди 2 дни АКТУАЛНО.КОМ направи обособена обява, по тази причина в този момент единствено ще напомним, че той евентуално също ще е дозвуков и по схемата „ летящо крило ”, ще взема на борда си до 10 т военен товар, в това число нуклеарни ракети с военен радиус 8500 км.
Folha de S. Paulo написа, че до момента в който в трите страни работят над новите стратегически бомбардировачи, те ще употребяват наличния авиационен парк.
Превод : Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР