През 2020 г. Министерството на туризма планира редица съвместни форуми

...
През 2020 г. Министерството на туризма планира редица съвместни форуми
Коментари Харесай

През 2020 г. Ангелкова ще работи за привличането на инвестиции в туризма

През 2020 година Министерството на туризма възнамерява редица взаимни конгреси за поощряване на вложенията в туризма и срещи с представители на бизнеса от разнообразни страни, разгласи отрасловият министър Николина Ангелкова, представена от пресцентъра си, пред близо 70 представители на дипломатически задачи в България.

Сред проектите са обща самодейност с Италия по отношение на културното завещание, бизнес конгрес с Израел в региона на уелнес, СПА и културно-историческия туризъм, работи се по концепцията на общ маршрут с Гърция за привличане на туристи от далечни пазари, изрежда тя. Със Съединени американски щати се приготвя акция за разпространение на дестинация България на американския пазар. Обсъжда се двустранен конгрес с присъединяване на туроператори от България и Турция.

На обичайна годишна среща, която тя организира с дипломатическия корпус, са участвали посланици на 50 страни както и високопоставени представители в задачите.

Министърът осведоми още, че за пролетта на идната година се приготвя втори интернационален капиталов конгрес в Слънчев бряг. Тя посочи, че за присъединяване са поканени международни туроператори като ТУИ, представители на бизнеса, български и интернационалните държавни и финансови институции. " Привличането на вложения в туризма е измежду главните ни задания за идната година ", афишира министърът.

Тя означи, че след основаването на независимо Министерство на туризма интернационалните визити са увеличени с 31%, а приходите от тях - с 34 на 100. Тя още веднъж уточни, за разлика от туроператорите, че спадът в туризма през тази година е най-малък и изрази вяра, че ще бъде обезщетен до края на годината.

Надяваме се до края на годината да успеем да компенсираме тези леки спадове и да отчетем стабилно развиване на бранша и през тази година, разяснява министърът. Тя акцентира, че той е значим фактор в българската стопанската система, като основава 12% от Брутният вътрешен продукт.

" Благодарение на поддръжката на премиера Бойко Борисов през идната година ще започва механизъм за подкрепяне на проведения туризъм ", сподели министър Ангелкова, като посочи, че той ще проработи пилотно на 4 основни за България пазара за интервала май-октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР