През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се

...
През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се
Коментари Харесай

Най-добрият град за живеене през 2020-а е Токио

През 2020 година концепцията за най-хубавия град за живеене се промени. Вече не се стремим единствено да имаме благоприятни условия за развлечения и просвета, екологичен въздух и заплата, с която да се устояваме и апропо да спестяваме. Търсим нещо, за което в никакъв случай не сме предполагали, че ще би трябвало да се тревожим толкоз доста: здравето.

Поради тази причина годишната ранглиста на списание „ Global Finance “ е обновена. В търсенето на най-хубавия град за живеене в света включват нормалните си параметри, само че са прибавят данните за смъртните случаи от COVID-19 на милион поданици и го правят оценка с коефициент 3, с цел да му се даде приоритет.

По този метод, с цел да бъдем най-хубавият град в света, е належащо да реализираме положителни резултати в икономическата мощност, научните проучвания и развиването, културното взаимоотношение, обитаемостта, околната среда и достъпността (данни от отчета на „ Global City Power “), както и приходите на глава от популацията (данни от Световната банка ). Но също по този начин и за първи път през 2020 година са включени данните за засегнатите от пандемията, предоставени от Университета Джонс Хопкинс.

Поради тази причина някои от градовете, които рутинно са били в топ 10 или топ 20, са се сринали до доста по-ниски позиции заради неприятни данни в пандемията. По този метод Брюксел се реалокира на позиция 43; Милано, до позиция 40; и двата испански представители, Барселона и Мадрид, са паднали надлежно на 38 и 35 място.

От друга страна, има градове, които се опълчват на слизането от трона. Лондон, с отлични оценки във всички останали области, би бил безапелационен победител в надпреварата през 2020 година, само че високият % на инфекции и смъртност от COVID-19 го смъкна на второ място.

Златото за най-хубавия град отива в Токио , който е един от най-бързите и най-ефективни при оправянето с вируса. Почти от първия миг Япония затвори границите и разгласи, че отсрочва Олимпийските игри, като по този метод съумя да задържи вируса за малко време.

Класация на най-хубавите градове за живеене през 2020 година:

1. Токио , Япония

2. Лондон, Англия

3. Сингапур, Сингапур

4. Ню Йорк, Съединени американски щати

5. Мелбърн, Австралия

6. Франкфурт, Германия

7. Париж, Франция

8. Сеул, Северна Корея

9. Берлин Германия

10. Сидни, Австралия 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР