През 2020 г., когато Великобритания се сблъска с основната тежест

...
През 2020 г., когато Великобритания се сблъска с основната тежест
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания се сви с рекордните 11%

През 2020 година, когато Англия се сблъска с главната тежест на пандемията COVID-19, тя означи най-големия спад на производството си от повече от 300 години насам, както и по-голям спад от всяка друга огромна стопанска система, демонстрираха обновени публични данни.

Брутният вътрешен артикул е понижен с 11,0 % през 2020 година, заяви Службата за национална статистика. Това е по-голям спад спрямо която и да е от предходните оценки на ONS и най-големият спад от 1709 година насам, съгласно историческите данни, поддържани от Английската централна банка.

Британските статистици постоянно актуализират оценките на Брутният вътрешен продукт при съществуване на повече данни.

Първоначалните оценки на ONS към този момент сочеха, че през 2020 година Англия е претърпяла най-големия спад в производството от " Голямото захлаждане " през 1709 година насам. Но напълно неотдавна ONS преразгледа мащаба на спада до 9,3 %, което е най-големият спад от времето директно след Първата международна война.

Дори преди последните проверки икономическият спад на Англия беше най-големият в Групата на седемте, а последната низходяща проверка го направи по-голям от този на Испания, която означи спад на производството от 10,8 %.

Въпреки това ONS предизвести, че не трябва да се вършат директни съпоставения с други страни, защото множеството от тях - като се изключи Съединени американски щати - към момента не са направили същия тип задълбочени проверки като Англия.

Низходящата проверка на Брутният вътрешен продукт отразява по-малкия принос на опазването на здравето и търговията на дребно, в сравнение с се смяташе до момента.

" Разходите за опазване на здравето бяха по-високи от първичните ни оценки, което значи, че общият им принос за стопанската система е по-малък ", съобщи статистикът на ONS Крейг Макларън.

ONS към този момент беше отчела спада в рутинните грижи, предоставяни от Националната здравна работа на Англия, защото тя се концентрира върху лекуването на пациентите с COVID-19 и ограничението на разпространяването на заболяването в лечебните заведения.

По-внимателното разглеждане на нарасналите разноски, с които се сблъскват обособените търговци на дребно, също докара до низходяща проверка на приноса на бранша, до момента в който фабричната продукция беше ревизирана нагоре, с цел да се отчетат по-ниските разноски за първични материали.

Британската стопанска система се възвърне внезапно през предходната година и през ноември 2021 година възвърне размера си отпреди пандемията. Но бързо растящата инфлация значи, че Банката на Англия чака стопанската система да се върне в криза по-късно тази година.

ONS ще разгласява обновени данни за растежа за 2021 година и първата половина на 2022 година на 30 септември. /БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР