През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711

...
През 2020 г. изтича валидността на над 2 249 711
Коментари Харесай

МВР се готви за близо милион лични карти, които изтичат догодина

През 2020 година изтича валидността на над 2 249 711 броя разнообразни типове персонални документи и това ще докара до съществено натоварване на звената, които се занимават с издаването на нови, предизвестиха от Министерство на вътрешните работи. Вътрешното министерство ще се опита да понижи напрежението и опашките с разнообразни организационни ограничения, само че въпреки всичко поучава жителите да не чакат последния миг.

Какви документи изтичат следващата година?
996 257 персонални карти630 666 паспорта622 788 шофьорски книжки.
Какви ограничения ще приложат от Дирекция „ Български документи за идентичност ”:
Всеки с непрекъснат адрес на територията на дадена регионална дирекция ще да подава документи във всички локални звена (т.е. да вземем за пример в София ще можете да подадете документи във всяко районно управление).Притежателите на годен е-подпис ще могат да подават данните си през портала за е-услуги на Министерство на вътрешните работи - https://e-uslugi.mvr.bgЗа държавни институции, общински администрации и огромни компании ще може да се провежда банкет на заявки на място с мобилна биометрична станция при подадена молба. Подаваме електронни заявки за персонална карта Решението на Министерски съвет цели да понижи административната тежест на жителите зад граница
Срокове и наказания:
Крайният период за подаване на заявление за възобновяване на персонална карта е 30 (тридесет) дни, след датата на приключване на валидността на персоналната карта. Можете да подадете заявление за замяна и преди да е изминал срокът на годност.Родители на дете, навършило 14–годишна възраст, са задължени в 30-дневен период от навършване на възрастта, да подадат заявление за издаване на персонална карта. Заявлението се подава в наличие на детето и на един от родителите.При неспазване на периода за издаване на персонална карта или замяна на към този момент издадена, само че с изминал период на годност, се постанова санкция в размер от 20 до 150 лв.. Санкцията е годна и за родител, не направил нужното да издаде персонална карта на детето си.При неспазване на тримесечния период за връщане на паспорт или заместващ го документ, след приключване на неговата годност се постанова санкция в размер от 20 до 150 лв.. Санкцията е годна и за родител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР