През 2020 г. България е на 43-о място в света

...
През 2020 г. България е на 43-о място в света
Коментари Харесай

България е като латиноамериканските държави по социален напредък

През 2020 година България е на 43-о място в света по показател за обществен прогрес със 79.86 точки.

Индексът на обществения напредък мери качеството на живот и общественото богатство на жителите от 163 страни, като се проучват три съществени групи.

Първата категория включва главните потребности – храни и медицински грижи, достъп до вода и санитарни условия, заслон и персонална сигурност. Втората категория мери достъпа до съществени познания, информация и връзка, качество на екологията. Третата обгръща персоналните свободи и опцията за избор, приобщаването и достъпа до висше обучение. Въз основа на резултатите страните са включени в шест групи.

България е в челните редици на третата група, като изпреварва Румъния, която се класира на 45-о място. В групата на балканските страни са и латиноамериканските страни, известни със своите огромни обществени разслоения - Аржентина, Бразилия, Колумбия и Мексико.

Хърватия, която беше последната страна включила се към Европейския съюз, се показва по-напред от нас и е 39, а Гърция е на 30 място. Тя попада във втората група, която включва високоразвитите страни, измежду които са и страни от Г-7 като Франция, Англия, Италия и Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР