През 2020 г. Acronis Cyber Foundation помогна на над 1725

...
През 2020 г. Acronis Cyber Foundation помогна на над 1725
Коментари Харесай

Кибер фондация на Acronis подкрепя образованието


През 2020 година Acronis Cyber Foundation оказа помощ на над 1725 деца допълнително от пет страни
(снимка: Bruce Timana Loreto / предоставена от Acronis Cyber Foundation)

Три нови учебни заведения и две компютърни класни стаи построи през предходната година благотворителната организация Acronis Cyber Foundation за децата в страни с стеснен достъп до обучение. Сред останалите интензивности на фондацията са оферти за стратегии за компютърна просветеност, основаване и дарения на книги за технологиите в спорта и квантовите технологии.

Компанията за киберзащита Acronis основа фондацията през 2018 година във връзка своята 15-та годишнина. От тогава до през днешния ден са построени учебни заведения в Лаос, Гватемала, Перу, Ливан и други страни. Докато пандемията от COVID-19 бушуваше през 2020 година, дружно със своите сътрудници застана твърдо зад основаването, разпространението и защитаването на знанията в общностите, които поддържа.

В края на предходната година Acronis Cyber Foundation съумя да възвърне запустяло учебно заведение в Мадагаскар, което побира до 425 възпитаници. Училището получи и нови водопроводни съоръжения, в това число нови тоалетни и станция за миене на ръце. Около 94% от учениците към този момент са се явили на изпити, което е доста по-високо равнище от междинното за страната.

През 2020 година фондацията откри три нови учебни заведения в Никарагуа, Непал и Мадагаскар, оказа помощ на над 1725 деца от 853 фамилии допълнително от пет страни като популяризира пакети с храна и даде хигиенични комплекти с информация за миене на ръцетe и санитария.
още по тематиката
Фондацията завърши също по този начин проектите си за разкриване на две компютърни класни стаи, които да се свържат с отдалеченото образование по време на пандемията с класни стаи в Танзания и Непал.

Тази година Acronis Cyber Foundation възнамерява да построи още четири учебни заведения и да внедри компютърни класни стаи във всички сегашни учебни заведения. Фондацията възнамерява също да открие учебно заведение в Доминиканската република през февруари, в Намибия през април, в Южна Африка през юли и в Малави през декември. Предвиждат се и нови просветителни благоприятни условия за учениците, като курсове за компютърна просветеност.

Фондацията си партнира (EFK) – самостоятелна благотворителна организация, записана в Германия от създателя на Acronis Сергей Белоусов и ИТ бизнесмена Йохен Бергер. С концепцията „ фондация като услуга ” EFK поддържа фирмите елементарно да основават просветителни благоприятни условия за деца в неравностойно състояние в целия свят. Безплатната услуга основава печеливша обстановка за донорите и децата в учебните планове. Към момента към този момент са осъществени над 26 учебни плана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР