През 2019г. ДНК ще работи в три основни посоки –

...
През 2019г. ДНК ще работи в три основни посоки –
Коментари Харесай

Движение за национална кауза с изцяло обновена кампания и нов обществен съвет

През 2019г. ДНК ще работи в три съществени направления – да стимулира младежите да станат родители без да отсрочват момента, да им помогне да вземат осведомено решение за това какви опасности крие закъснялото родителство и да сложи на дневен ред нови практики за взаимоотношение сред бизнеса и младите българи у нас и по света. Първата стъпка в тази посока ДНК прави като основава Обществен съвет. В него вземат участие родолюбиви и сполучливи българи с разнообразни специалности и сполучлива кариера, които ще бъдат мотора на неправителствената организация. Това са Милен Врабевски, Радослав Янков, Владо Николов, Калоян Георгиев, Димитър Цоцорков, Димо Спасов, Пенко Пенков, Иван Христов и Андрей Арнаудов.

„ Изключително съм благодарен на членовете на Обществения съвет, които одобриха поканата да работим дружно за това и след 100 години по нашите земи да има българи. Тези хора са не просто представители на бизнеса, това са съидейници, хора с опит и визия, хора с хрумвания и най-важното – хора, които работят. Искам да изкажа своята признателност и към всички тези известни у нас лица, които поддържат акцията ни. Сигурен съм, че всички ние ще съумеем да потвърдим, че българите могат да се трансфорат в невероятна мощ, когато работят дружно. В близко бъдеще към Обществения съвет ще се причислят още няколко съмишленици” – сподели Андрей Арнаудов, ръководител на ДНК.

„ Хубаво е самостоятелните старания на всеки един от нас във връзка с бъдещето на България и тематиката за демографския колапс, да намерят пресечна точка посредством активността на ДНК. Проблемът към този момент визира напълно действително целия бизнес и развиването на страната. Време е да стартираме да действаме по-мащабно и най-много - заедно”, споделят членовете на Обществения съвет на ДНК. Тази година ДНК ще насочи публичното внимани към един от главните проблеми за ниската раждаемост у нас, а точно късното взимане на решение за основаване на деца и страхът от основаване на второ и трето дете. Мотивирането на младежите да пристъпят към деяние е и главната цел и обръщение на изцяло обновената акция, която носи името „ Направи го сега” . Инициативата планува и поредност от лекции и събития в страната, посредством които да се усили информираността измежду младежите във връзка с рисковете и проблемите, които крие отлагането на решението за основаване на деца. Първата лекция ще бъде през април във Варна .

Кампанията „ Направи го сега” започва на 19 март 2019г. и ще продължи до 1 януари 2020г. Участие в нея могат да вземат всички фамилии, заченали своите деца от март до декември 2019г. , споделяйки на www.napravigo.bg фотография с теста за бременност и своята прочувствена история. Финалното събитие - трето национално кръщене, ще се организира през м. октомври 2020, защото регламентът на акцията има за цел стимулирането за основаване на нов живот, а не както до момента само да го записва.

Тази година за първи път всички двойки, записали се в акцията, ще имат опцията да получат най-важните неща, нужни за развъждането на детето им през първите 12 месеца: облекла, памперси, храна и козметика . През януари 2020 на лотариен принцип пред нотариус ще бъдат определени 20 фамилии, които ще получат своя „ Бебешки ДНК пакет”, всеки от които на стойност 5 000лв.

Присъствието на бизнеса в Общественият съвет на ДНК е от извънредно значение и във връзка с още един план, който ДНК ще осъществя през 2019г. Неправителствената организация ще насочи напъните си и към намирането на механизми за справяне главните аспекти на демографската рецесия – емиграцията. През 2019г. ДНК ще започва работата си в тази посока посредством платформата Bulgaria Wants You . Проектът има за цел не просто да насочи вниманието на медиите и обществото към емиграцията като водещ проблем на демографската рецесия у нас, а да разпространява измежду нашите сънародници в чужбина България като положително място за живот, работа и основаване на семейство. Освен това Bulgaria Wants You щe дава информация за качеството на живот и обществената среда по райони и ще основава връзка сред бизнеса и българите по света.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР