През 2019 високопродуктивните платформи за създаване на приложения ще помогнат

...
През 2019 високопродуктивните платформи за създаване на приложения ще помогнат
Коментари Харесай

5 тенденции в областта на високопродуктивните платформи за разработка на приложения


 5 трендове в региона на високопродуктивните платформи за разработка на приложения

През 2019 високопродуктивните платформи за основаване на приложения ще оказват помощ на организациите да се оправят сполучливо с непрекъснато увеличаващите се условия на клиентите и потребителите. Освен това те ще трансформират метода, по който фирмите гледат на обичайните системи за разработка с малко код (low code development). Кои са петте трендове, които ще бъдат водещи в региона, разкриват от Progress:

Навлиза идващото потомство платформи за висока работливост

Доставчиците на обичайните системи за основаване на приложения с малко код се пробват да препроектират монолитните си платформи. В същото време обаче, платформите за висока работливост, които са основани да бъдат cloud-native и могат да поддържат безсървърност и микроуслуги, набират скорост. Наличието на безсървърност и опция за основаването на приложения с малко код ще помогне на организациите да обезпечават безпрепятствено и унифицирано прекарване през всички информационни канали. Така ще съумеят да отговорят на непрекъснато възходящите упования на потребителите, без да назначават в допълнение разработчици. Ще могат да разчитат на екипите от JavaScript разработчици, с които разполагат.

Автоматизираното машинно самообразование е част от ежедневния витален цикъл на създаването на приложения

Възможностите, които платформите за висока работливост носят, ще надскочат обичайния витален цикъл на създаването на приложения. Това ще се случи посредством опцията за поддръжка на автоматизиран витален цикъл на ръководство на данните (Data Science Lifecycle). Платформите ще се погрижат за тежките процеси, нужни за подготовка на данните, както и за инженерството на функционалностите. Те ще могат да сглобяват селекция от модели и да дават отговор за стартирането и ръководството им. Прогнозните резултати ще засилят прекарването с приложението на база просветеност. Това ще отстрани рутинната потребителска интензивност, като в това време ще алармира при нужда от човешка интервенция.

DesignOps улеснява взаимната работа с дизайнерите

DesignOps, дружно с DevOps, ще се трансформира в първокласна функционалност на високопродуктивните платформи за разработка на приложения. Така дизайнерите ще могат да употребяват инструмент по собствен избор – без значение дали това е Sketch, UXPin или Adobe – което ще обезпечи двупосочен DesigntoCode метод. Навлизането на DesignOps ще докара до основаването на „ pixel perfect” приложения и ще усъвършенства интеграцията сред дизайнерите и разработчиците. DesignOps също ще ускори взаимната работа сред дизайнерите, разработчиците, DevOps и експертите по данни.

Фокусът върху cloud-native и микроуслуги ще спомогне за модернизирането на наследствените системи

Организациите ще употребяват „ cloud-native “ платформи за висока работливост, които поддържат микроуслуги и безсървърност, като основа за непрекъснатата миграция на наследствените системи. Могат да се употребяват разнообразни архитектурни модели за преместване на работния поток по обещано приложение в „ облака “, без да е належащо да се местят всички източници на данни или свързани системи. Организациите могат последователно да пренасочат сериозните си и необятно употребявани елементи от монолитната си база код и да ги показват като услуги в актуалните приложения.

Единен метод, основан на JavaScript, усъвършенства работния поток на създаването на приложения

За да отговорят на упованията на потребителите за по-достъпни приложения, високопродуктивните платформи ще се оттеглен от Cordova/PhoneGap и ще се насочат напълно към full-stack JavaScript. Така те ще дават обединен метод за основаване на респонсивни уеб и прогресивни уеб приложения (PWA) и поддръжка за native мобилни iOS и Android приложения. Платформите ще разширят поддръжката с включването на чатботове с изкуствен интелект и ще създадат добавената и виртуалната действителност по-достъпна.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР