През 2019-та година, по случай десетия си юбилей, Фондация „Стоян

...
През 2019-та година, по случай десетия си юбилей, Фондация „Стоян
Коментари Харесай

Фондация „Стоян Камбарев“ с ново дръзко предизвикателство! СНИМКИ

През 2019-та година, по случай десетия си празник, Фондация „ Стоян Камбарев “ провокира младите кинотворци с нещо ново, самоуверено и различно- НАГРАДА ЗА КИНО 355. Бяха определени 3-ма режисьори на възраст сред 18 и 30 години, всеки от които трябваше да снима и съобщи 5-минутен игрален филм за 5 календарни дни.

Финалисти през предходната година бяха младите и доста надарени кинорежисьори Стефани Райчева, Надя Тодорова и Йордан Михайловски, който сграбчи първата статуетка и 10000 лева

Фондация „ Стоян Камбарев “ взе решение НАГРАДА ЗА КИНО 355 да стане обичайната и по този начин за втора поредна година Фондацията на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и нейния екип ще търси млади създатели с висока мотивация, мощно предпочитание и пристрастеност за кино!



Професионално интернационално жури от Холивуд, Англия и България ще прави оценка кандидатурите и във второто издание на Наградата и ще селектира трима финалисти, които Фондацията ще поддържа, като им обезпечи 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на всички декори, осветяване, атрибут и дрешник. Късометражните филми могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация.



Традиционно, крайният избор на спечелилия ще е в ръцете единствено на публиката, която ще гледа филмите онлайн и ще гласоподава по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ – 11-тата Награда за Полет в Изкуството и 2-рата НАГРАДА ЗА КИНО 355.
Престижното и дълго чакано събитие ще се организира на 13-ти април 2020г. в Сити Марк Арт Център.





Вторият притежател на Награда за кино 355 ще получи специфичната статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм от Фондация „ Стоян Камбарев “ и нейните сътрудници NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

Тази година, в заглавието на кино лентата би трябвало да участва цифрата “10”, което да се вплете в сюжета, при цялостна независимост на тематика и род. Допускат се напълно авторски сюжети. Освен 5-минутния филм, тримата финалисти ще би трябвало да снимат и 1-минутно персонално показване в свободен жанр, което ще се излъчи преди лентата.



“Благодарение на забележителното ни интернационално жури, ще бъдем подготвени за дейна работа и селекция от всички точки на света. Но най-важното е, че всеки един от нас, с изключение на член на журито е и сътрудник на Фондация “Стоян Камбарев”, посредством компанията, която съставлява.

Смисълът е съумелите и известни създатели от киноиндустрията да поддържат младите гении интензивно в реализацията на техните фантазии, а не просто да раздаваме чекове и статуетки “- показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева , в качеството си на Председате на УС на Фондация “Стоян Камбарев”.



Кандидатури за НАГРАДА ЗА КИНО 555 се одобряват от 10.01.2020 до 20.02.2020 година на уеб страницата на Фондацията www.kambarev.org.

Повече за премията и състезанието вижте тук . https://kambarev.com/bg/355



Вижте финалистите от предходната година:
https://www.youtube.com/watch?v=bSdzU6BV59Y

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР