През 2019 година в София ще се търсят хора за

...
През 2019 година в София ще се търсят хора за
Коментари Харесай

Koи щe бъдaт нaй-тъpceнитe пpoфecии в Бългapия пpeз 2019 гoдинa?

През 2019 година в София ще се търсят хора за запълването на 82 971 работни места. В Пловдив ще са нужни 26 620 нови чиновници, а във Варна - 24 115 такива.

Като цяло две трети от работодателите у нас ще търсят нови чиновници през 2019 година, сочи изследване на Агенцията по заетостта, в което са включени мненията на близо 6000 компании, представено от bTV.

От друга страна минимум служащи ще се търсят в градовете Разград, Видин и Кюстендил - надлежно 1889, 2067 и 2197.

Според изследването през актуалната година фирмите в България ще търсят както висококвалифицирани чиновници, по този начин и такива с по-ниска подготовка.

От една страна измежду най-търсените специалисти или чиновници със характерна дееспособност влизат водачите преди всичко, следвани от инженери, експерти в опазването на здравето и образованието.

В другата група максимален апетит на фрагменти има при машинните оператори, продавач-консултантите, шивачите, строителите и готвачите.

Изчисленията демонстрират, че през идващите 12 месеца ще има места за наемането на повече от 100 машинни оператори и над 5600 водачи.

В документа се преглежда още потребността от чиновници през идващите 3 години. По-голямата част от фирмите или три четвърти от тях показват, че ще имат потребност от 30 хиляди души с висше обучение. На първо място ще се търсят инженери по електротехника, електроника и автоматика.

От друга страна минимум работа ще има за приключилите право и химични технологии.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР