През 2019 година AMD планира да представи на пазара нови

...
През 2019 година AMD планира да представи на пазара нови
Коментари Харесай

Bits and Chips: архитектурата AMD Zen 2 ще осигури 13% приръст на IPC

През 2019 година AMD възнамерява да показа на пазара нови централни процесори с архитектура Zen 2, създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой в заводите на TSMC. Инженерните мостри на новите чипове от два месеца се тестват от сътрудниците на Advanced Micro Devices и към този момент стартира да се появява първата информация за тези чипове.

Италианският уеб портал Bits and Chips, постоянно публикуващ информация за новите CPU и GPU, заяви че процесорите с архитектура Zen 2 ще могат да обработват с 13 % повече указания на такт (IPC) спрямо предходните процесори с микроархитектура Zen+. Да си напомним, че при прехода от Zen към Zen+, растежът на индикатора IPC бе към 3%.



Увеличението на обработваните за един процесорен такт указания с 135 ще даде опция на AMD да изпревари и най-актуалните процесори на Intel.

Все още няма достоверна информация за работните честоти на новите чипове. Появиха се неофициални данни, че инженерните екземпляри в boost режим работят с тактова периодичност до 4,5 GHz. Ако AMD усили тяхната периодичност с още 300-400 MHz, процесорите Zen 2 ще догонят и изпреварят старшите Coffee Lake-S Refresh процесори на Intel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР