През 2019 г. започна прехвърлянето на язовирите на Държавно предприятие

...
През 2019 г. започна прехвърлянето на язовирите на Държавно предприятие
Коментари Харесай

Справка за язовирите в област Хасково

През 2019 година стартира прехвърлянето на язовирите на Държавно дружество „ Управление и стопанисване на язовирите “ (ДПУСЯ).

През миналата година в област Хасково на предприятието са били трансферирани 14 язовира. Имаше три язовира в селата Малко Градище, Царева поляна и Смирненци, които за към половин година бяха към Областна администрация, която обаче няма бюджет за стопанисването им, а и не е нейна функционалност. Това стопира отчасти процедурата поради неуточнен статут, само че те към този момент са трансферирани, стопанисват се и за поддръжката им дава отговор ДПУÐ
 �Я, както би трябвало да бъде, обясни регионалният шеф на Хасково Катя Панева.

Класификацията на язовирите по степен на заплаха продължава. Към този миг обработваме документите за водоемите в няколко общини. Очаква се известна част от язовирите да отпаднат, защото са подавани от разнообразни общини, тъй като са на териториите им, или са пресъхнали. Предстои доизясняване на състава на съответната комисия в Областна администрация – Хасково и по всяка възможност инспекциите на терен ще стартират от август месец, разясни регионалният шеф.

Първоначално към 2300 бяха язовирите по лист в района, след инспекциите до момента част от тях отпаднаха. Въпреки това област Хасково още веднъж ще остане с най-вече язовири.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР