През 2019 г. VMware планира да се премести в новопостроен

...
През 2019 г. VMware планира да се премести в новопостроен
Коментари Харесай

VMware затвърждава подкрепата си за българската икономика и пазара на труда

През 2019 година VMware възнамерява да се реалокира в новопостроен високотехнологичен офис, както и да усили екипа си до 1 500 души. По този метод компанията, приета за един от най-големите вложители в района, затвърждава поддръжката си за българската стопанска система и локалните гении, откакто офисът ѝ в София от дълго време е измежду топ три на основните ѝ стратегически развойни центрове в международен мащаб. Това стана ясно по време на среща сред Диана Стефанова, ръководещ шеф на развойните центрове на VMware за Европа и Близкия изток, Робърт Кондън, началник връзки с институции и обществена политика на компанията за района и европейския комисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. Тримата разискаха редица тематики, сред които идните вложения на VMware в българската стопанска система, дамите в софтуерния бранш и цифровите умения на жителите на Европейски Съюз, киберсигурността, изследователската активност и така нататък



VMware от години работи за по-доброто включване на дамите в STEM и поддържа начинания, които предизвикват професионалното им развиване в ИТ промишлеността на всяко равнище. Сред тях са основаване и развиване на българския клон на интернационалната организация Women Who Code, образования по програмиране за дами, Rails Girls, събития за кариерно консултиране, и доста други.

По отношение на киберсигурността, компанията, която дава решения за киберсигурност на клиенти в целия свят, изцяло поддържа основаването и въвеждането на ограничения за възстановяване на онлайн сигурността в Европа. Това съответствува и със тактиката на Европейски Съюз жителите и бизнесът на Европа да се възползват от преимуществата на цифровата стопанска система. Ангажиментът на компанията е заложен и в документа на VMware, в който са представени пет съществени правилото на киберхигиената – най-важните и съществени ограничения, които организациите би трябвало да подхващат, с цел да предпазят своята информация и тази на клиентите си.

VMware също по този начин интензивно поддържа развиването на цифровите умения на младото потомство посредством разнообразни начинания като безвъзмездни клубове по програмиране, летни школи за облачни технологии и други През октомври ментори от компанията и тим от 7 деца от клуба VMware Bulgaria Coder Dojo посетиха Европейския парламент и се включиха в срещата EUDojo, част от Европейската седмица на програмирането. Младите запалянковци показаха пред останалите участници своите планове и даже преподаваха програмиране на евродепутати.

VMware съобщи поддръжката и присъединяване си в разнообразни европейски консорциуми за развойна активност в предпочитани за Европейски Съюз области като блокчейн, изкуствен интелект и други.

„ Вярваме, че тази среща е от изключителна значимост за ползотворното съдействие сред бизнеса и институциите. Тя беше разумна последваща стъпка за угаждане на цифровите потребности на жителите и стопанската система на Европейския съюз “, разяснява Диана Стефанова.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР