През 2019 г. в община Тетевен се извършиха редица ремонтни

...
През 2019 г. в община Тетевен се извършиха редица ремонтни
Коментари Харесай

В Тетевен посрещнаха новата година с над 50 ремонтирани улици, училища и обществени сгради

През 2019 година в община Тетевен се направиха редица ремонтни действия, свързани с общинската инфраструктура, които бяха заложени в Инвестиционната стратегия. Бяха главно ремонтирани основни улици на територията на цялата община - със средства, както от Общинския бюджет, по този начин и със средства, отпуснати от Правителството и от Европейския съюз. Община Тетевен влезе в 2020 година с нов образ и с над 50 ремонтирани улици, учебни заведения и публични здания.
Във всяко едно обитаемо място имаше обекти, по които се работеше през миналата година. Асфалтирана беше близо 15 430 кв.м. улична мрежа, настоящо ремонтирана - близо 2860 кв.м. и бетонирана над 2000 кв.м. Основен ремонт на улици, финансирани с европейски средства се извърши в няколко обитаеми места, както и в града, като с изключение на асфалтова настилка бяха сменени старите бордюри и тротоарите. Изпълниха се и два огромни плана за промяна на тръбопровод - на основна улица в Тетевен и на село Голям извор, след което бе положена и асфалтова и тротоарна настилка.

Извърши се ремонт на покривите в учебното заведение в Рибарица и на Спортния център в Тетевен. Един от огромните изпълнени европейски планове беше за главен ремонт на СУ,,Георги Бенковски “ – Тетевен. След осъществени поправки с европейски средства, тетевенци се топлят с нова отоплителна система в ремонтираното градско читалище. На по-топло са и децата от детската градина в село Български извор след новото построено парно отопление. Както всяка година и през 2019 бяха ремонтирани детски площадки, екопътеки, чешми при емблематични за Тетевен извори. Извършен беше главен ремонт на тротоарни /4050 кв. м./ и паважни /1010 кв. м./ настилки. Отводниха се шахти, построиха се кътове за отдих, нови детски площадки и доста други, облагородиха се зелени площи, а централната част на град Тетевен е с напълно нов образ – пешеходна зона с красива алея и кътове за отдих, с прелестни дръвчета и цветя.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР