През 2019 г. самоосигуряващите се ще плащат 22 лв. на

...
През 2019 г. самоосигуряващите се ще плащат 22 лв. на
Коментари Харесай

22 лв. за здравна вноска

През 2019 година самоосигуряващите се ще заплащат 22 лева на месец за здравна вноска. Миналата година сумата беше 20,40 лева Промяната се дължи на покачването на минималния застрахователен предел. “Данъчната акция стартира ”, разгласи Боряна Георгиева, началник на дирекция “Обслужване ” в Национална агенция за приходите.

Крайният период за подаване на декларациите за приходите е 30 април. От Национална агенция за приходите са си сложили за цел всяка втора декларация да бъде подадена онлайн. “През 2018 година 34% от декларациите са подадени по интернет ”, сподели Росен Бъчваров, началник на дирекция “Комуникации ” в Национална агенция за приходите.

По тематиката за новите правила за касовите апарати, Росен Бъчваров разяснява: “Ако компаниите стартират в този момент замяна или актуализация на касовите си апарати, ще съумеят да се оправят със периода до края на март. Свържете се незабавно с производителя на софтуера за ръководство на продажбите, с цел да обсъдите времето и технологиите, за които този програмен продукт в композиция с хардуера на фискалното устройство да бъде обновен ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР