През 2019 г. са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите

...
През 2019 г. са ремонтирани 10 големи съоръжения на автомагистралите
Коментари Харесай

10 големи съоръжения на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ са ремонтирани през 2019 г.

През 2019 година са ремонтирани 10 огромни уреди на автомагистралите „ Тракия и „ Хемус ". Това са 5 виадукта на Автомагистрала „ Тракия ", 4 виадукта на Автомагистрала „ Хемус " и тръбата за София на тунел „ Витиня " на Автомагистрала „ Хемус ". Стойността на вложените средства от републиканския бюджет е близо 65,3 млн. лева Съоръженията по автомагистралите се обновяват по график откакто са обследвани и приоритизирани в реда, по който би трябвало да бъдат ремонтирани, според от положението им. Строителните действия са наложителни и не търпят отсрочване, тъй като подсигуряват сигурността и сигурността на водачи и пасажери.
През декември беше пуснато придвижването по напълно обновеното платно за Варна на виадукта при 19-ти км на Автомагистрала „ Хемус ", при с. Потоп, и „ Коренишки дол " при 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус ", с което се улесни пътуването преди Коледа, когато доста хора потеглят на път. Преди началото на дейния летен сезон беше пуснат трафикът и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми и 51-ви км /„ Разлив " / на Автомагистрала „ Хемус " и по платната за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти км на Автомагистрала „ Тракия ". През есента бяха ремонтирани и платната за Бургас на оборудванията при 17-ти и 18-ти км на Автомагистрала „ Тракия ".
Ремонтът на тръбата за София на тунел „ Витиня " на Автомагистрала „ Хемус " продължава и през идната година. На оборудването са направени голям брой изследвания и експертизи, въз основа на които са подхванати аварийно-възстановителни действия. Предстои привеждането на оборудването в сходство с европейската инструкция 2004/54/ЕО за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа (TEN-T).



Предвижда се ремонтните действия в тръбата за София на тунел „ Витиня " да приключат през 2020 година Ремонтираната тръба ще е с съвременни системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай, с каквито разполага сега тръбата за Варна.
Агенция „ Пътна инфраструктура " продължава обновяването на мостовите уреди по автомагистралите, които не са ремонтирани от построяването им преди повече от 30 години. Догодина се възнамерява ремонт на платната за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на Автомагистрала „ Тракия ", платната за София на виадукта при 19-ти км, двата моста при 35-ти км на Автомагистрала „ Хемус " и платната за Варна на мостовете при 33-ти и 34-ти км на „ Хемус ". Ще се ремонтират носещите колони на оборудванията при 19-ти, 33-ти, 34-ти, 35-ти, 36-ти км /„ Коренишки дол " /, двата моста при 37-ми км на „ Хемус " и при 37-ми км на Автомагистрала „ Тракия ". Планира се ремонт и на оборудванията при пътните възли „ Ботевград " - при 47-ми км, „ Правец " - при 52-ри км, и „ Джурово " - при 67-ти км на Автомагистрала „ Хемус ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР