През 2019 г. парламентарно представените партии са имали повече приходи,

...
През 2019 г. парламентарно представените партии са имали повече приходи,
Коментари Харесай

Разходите на партиите в НС за 2019 г. са повече от приходите

През 2019 година парламентарно показаните партии са имали повече доходи, от колкото разноски. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на Сметна палата Цветан Цветков и добави, че това се случва за първи път.

Той изясни, че това се дължи на две аргументи – понижената дотация и изборите през предходната година. Председателят на Сметната палата посочи, че пет партии са възстановили изцяло надвзетите дотации от предходни години, седем отчасти, а „ Земеделски съюз „ Ал. Стамболийски “ – не са върнали никакви пари. Те дължат 60 хиляди лева

14 партии не подадоха в Сметната палата финансовите си доклади за предходната година. Две политически сили са в нарушаване втора поредна година – „ Вот Консерватори “ и „ Другата България “, а прокуратурата ще бъде известена. На нарушителите ще им бъде наложена имуществена глоба. Цветков уточни, че има и три партии, които са подали финансов доклад, само че отвън регламентирания период, макар че той беше продължен поради COVID-19. Глобата е сред 5 и 10 хиляди лева, те няма да имат право и да се явят на избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР