През 2019 г. над 30 000 електронни винетки са прехвърлени

...
През 2019 г. над 30 000 електронни винетки са прехвърлени
Коментари Харесай

Над 30 000 винетки са прехвърлени на автомобили след смяна на регистрационния номер

През 2019 година над 30 000 електронни винетки са трансферирани на коли поради пререгистрация на транспортните средства. Съгласно Закона за пътищата винетката, издавана на регистрационен номер, следва автомобила и при промяна на регистрационните табели тя се трансферира на новия номер. Прехвърлянето се прави от Националното тол ръководство след подадено заявление.

При смяна на регистрационния номер на автомобила притежателят или ползвателят му следва в границите на три работни дни да подаде заявление в централното ръководство или в регионалните пътни ръководства на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) или на електронния адрес [email protected]. Образец на заявката може да бъде изтеглен от уеб страницата (в менюто „ За нас “/ “Заявления “).

Необходимо е да бъдат посочени номерът на рамата, идентификационният номер на електронната винетка, както и остарелият и новият регистрационен номер на автомобила. Към заявката следва да се приложи удостоверение за регистрация на автомобила (стария огромен талон), а в случай че заявителят не разполага с него, е нужно да показа един от следните документи: контракт за покупко-продажба с нотариална легализация, застраховка „ Гражданска отговорност “, ваучър за преминат механически обзор или уверение от „ Пътна полиция “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР