През 2019 г. Германия е изнесла за Турция въоръжение на

...
През 2019 г. Германия е изнесла за Турция въоръжение на
Коментари Харесай

Износът на германско оръжие за Турция е увеличен двойно през 2019 г.

През 2019 година Германия е изнесла за Турция въоръжение на стойност 31,6 милиона евро. През 2018 година износът е бил на за сумата от 12,9 милиона евро, написа Deutsche Welle.
През 2019 година държавното управление на Германия утвърди 187 поръчки за експорт на оръжие за Турция на обща стойност 31,6 милиона евро, са съобщили от Федералното външно министерство в отговор на питане от Бундестага.
Подчертава се, че през предходната година не е доставяно бойно оръжие на Анкара. След началото на военната интервенция на Турция в Северна Сирия броят на утвърдените поръчки за въоръжение са намалели доста, само че Берлин не се е отказал от тях изцяло.
След 9 октомври държавното управление на Германия е одобрило 5 поръчки за общата сума от 31,6 милиона евро. За съпоставяне: през 2018 година утвърдените доставки са били 58.
Експертът по външна политика на Лявата партия Севим Дагделен дефинира като безконтролен износът на немско въоръжение за Турция на фона на сирийския спор.
„ Политиката на федералното държавно управление по повод износа на въоръжение е разрушителна за целия район и подтиква още повече хора да бягат от там ”, съобщи тя и прикани Берлин да се откаже изцяло от доставките на средства на защита в Анкара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР