През 2019 г. Европейската агенция за правоприлагане (ЕВРОПОЛ) и Службата

...
През 2019 г. Европейската агенция за правоприлагане (ЕВРОПОЛ) и Службата
Коментари Харесай

Укрепване на сътрудничеството между ЕВРОПОЛ и СЕСИС

През 2019 година Европейската организация за правоприлагане (ЕВРОПОЛ) и Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (СЕСИС) препотвърдиха желанието си за общи дейности в битката с нарушаванията на права върху интелектуална благосъстоятелност.

Сътрудничеството сред двете служби, почнало през 2013 година, беше активизирано и през 2016 година със основаването на Координирана коалиция против закононарушения върху интелектуалната благосъстоятелност (IPC3).

Коалицията е профилирана работа в границите на ЕВРОПОЛ, финансирана от СЕСИС. Тя координира и поддържа трансгранични интервенции, ориентирани към справяне с престъпността против обектите на интелектуалната благосъстоятелност в целия Европейски съюз.

Дейностите й обгръщат браншове като фармация, производството и търговията с храни и питиета, пестициди, първокласни артикули, облекла, електроника, авточасти, играчки и разпространяване на аудио и видео материали. Иззети са подправени артикули на стойност над 980 милиона евро.

Над 100 групи за проведена престъпност са били разпознати вследствие на работата на Коалицията.

Разследванията, координирани от IPC3, са свързали нарушаванията върху интелектуалната благосъстоятелност с закононарушения против здравето и сигурността на потребителите, а също и с наркотрафик укриване на налози, измами и финансиране на терористични действия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР