През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ в

...
През 2019 г. „Дни на предизвикателствата“ – форумът, събиращ в
Коментари Харесай

Повече дни, повече локации и повече гости в 15-тите Дни на предизвикателствата

През 2019 година „ Дни на провокациите “ – форумът, събиращ в София откриватели и пътешественици от целия свят, ще ни предложи не една и две изненади: фестивалните местоположения са към този момент две, гостите от чужбина са цели четирима, фестивалните дни са към този момент не три, а четири!

Тази година фестивалът, годишно проведен от магазини „ Стената “, отбелязва своето 15-о издание сред 2 и 5 декември в УАСГ и Френския културен институт.

По време на събитието още веднъж ще забележим, чуем и съпреживеем завършения от разнообразни точки на света, ще се насладим на хубостта на природата и ще приказваме за методите за нейното запазване.

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

За наслада на всички фенове на рисковите прекарвания, пътуванията до далечни дестинации и невероятните спортни достижения, измежду задграничните посетители, удостоверили присъединяване,

са Christophe Dumarest – гид и планинар с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други елементи на света;



Evrard Wendenbaum – документалист, планинар и откривател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия;



ултрамаратонецът Dion Leonard,



международният рекордьор във височинния парапланеризъм Antoine Girard и други.



ФИЛМИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ

На сцената на събитието ще забележим и някои от най-новите филми, подкрепени от огромните марки с традиция при продуцирането на документалистиката в рисковите спортове.

Такъв е катерачният Rotpunkt на Patagonia, който ще забележим премиерно у нас и подкрепеният от Berghaus Spectre – To The End of the Earth за една от най-вълнуващите скорошни експедиции в Антарктида на изключителния планинар Лео Хоулдинг, както и самостоятелни продукции като тази на Antoine Girard за неговия полет с парапланер над Каракорум.



Владимир Павлов ще опише за премиерното си сноуборд втурване от връх Манаслу, а Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще показа какво е да бъдеш член на може би най-елитната организация на гидове в света.

И тази година сцената на „ Дните “ ще бъде естрада пред огромна аудитория за Петър Ванев, който дефинитивно покори „ Тройната корона “ по пешеходен туризъм в Съединени американски щати откакто прекоси и последния маршрут по нея – Континенталния преход.

Феновете на бягането и ултрамаратоните ще бъдат зарадвани от представянето на Калоян Пейчев – Кофе и неговия връх за най-бързо скоростно прекосяване по планинския маршрут Е4.

С къси видео разкази ще се включат и някои сполучливи катерачки и алпинистки от Балканите като Алекс Тоткова. Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, експерти във ветроходството и уредници и участници в надпревари по планинско колоездене и други.

ПОВЕЧЕ ДНИ, ПОВЕЧЕ ТЕМИ

На 2 декември във Френския институт ще се организира конференция “Биоразнообразието – предизвикателство? “ с централна тематика биоразнообразието и заканите пред него в международен мащаб.

Лекционната част ще продължи два часа (10-12 ч), а след нея акцент в събитието ще бъдат филмите на френския фотограф и откривател Еvrard Wendenbaum (17-19 ч).

Eдно от най-нашумелите му заглавия е China Jam с присъединяване на Sean Villanueva и Nicolas Favresse, a излезлият през предходната година филм Scoresby включва спиращи дъха фрагменти от експедиция с каяк в Гренландия. Входът ще е с предварителна регистрация и разполагаем тридневен билет за Дните.

И това не е всичко! Програмата занапред следва да се уголемява и добавя – повече информация на www.predizvikatelstva.com

ФОТОКОНКУРС

Вече отворен за кандидатури е и годишният фотоконкурс в границите на фестивала " Дни на провокациите ", който насочва фокуса на обектива както на фенове, по този начин и на професионалисти-фотографи, към най-актуалните тематики за природата както в международен, по този начин и в местен проект.

Темата тази година е „ Биоразнообразие и дива природа “, а повече за него може да се види на https://rebrand.ly/ypel7j.

Организатори и през 2019 година са магазини " Стената " и Фотопавилион.

БИЛЕТИ

В магазини Stenata и в системата на bilet.bg могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цена от 30 лева /билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември/.

Важно: Само със закупен тридневен билет може да се извърши регистрация за конференцията на 2 декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията следва да бъде отворена.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ

“Дните на предизвикателствата” се провеждат със съдействието на Френски институт в България Institut français de Bulgarie, Sofia 2018 - Европейска столица на спорта, " Nissan – България “, Веолия - България, PhotoPavilion - Магазини за фотографска и видео техника, магазини Stenata и Агенция „ Одисея-ин “, както и всички другари и посетители, които ще се качат на сцената на фестивала или ще се включат със свои фотоси, разкази и прекарвания.

ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ОНЛАЙН

Официален уебсайт: http://predizvikatelstva.com/

Facebook: https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata

Официално фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/688960084928466/

Instagram: @predizvikatelstva.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР