През 2019 г. датският депутат Ида Окен (възпитаник на Школата

...
През 2019 г. датският депутат Ида Окен (възпитаник на Школата
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Световната върхушка показа нашето бъдеще

През 2019 година датският народен представител Ида Окен (възпитаник на Школата за млади световни водачи на Клаус Шваб) разгласява есе за живота през 2030 година Същността му е елементарна: „ Нямам благосъстоятелност. Нямам кола. Нямам никакви устройства и облекла. Всички тези неща последователно станаха безвъзмездни и не е нужно да купуваме нищо. “ По-нататък тя написа за виртуалната липса на частни жилища и персонално пространство, т.е. неприкосновеността на живота. Ювал Харари, израелски агитатор на трансхуманизма, искрено приказва за цялостния надзор върху популацията от новите водачи като тяхна съществена задача.

Всичко това е по-яко от Оруел и Замятин взети дружно, единствено дето те писаха антиутопия, а тук приказваме за действителен план със знак плюс.

„ Това, което нееднократно е казано – в безспорна беднотия и беззаконие (а човек лишен от благосъстоятелност и персонален живот към този момент е безусловно лишен от права) хората би трябвало да отидат непринудено и с наслада, тъй като „ прогресират “. И несъмнено, наложителният „ неестествен логаритъм “, който „ знае по-добре от мен какво одобрявам “. Алгоритъмът ще бъде толкоз " неестествен ", колкото и " ръката на пазара " - " невидима ". Е, тя би трябвало да е невидима. Въпреки че освен всички постоянно я виждат, само че мнозина даже знаят тъкмо семейството, името, бащиното име на лицето, на което принадлежи тази ръка във всеки съответен случай ”, разяснява Армен Асриян.

Някой ще каже: малко ли написа в това есе! Все отново би трябвало да се отбележат две неща. Първо, създателят е ученик на Школата за млади световни водачи, която съществува от 1992 година

Второ, есето на Окен съответства с огромна акция на Запад за увещание на елементарните жители, че шерването на коли е по-добро от притежаването на кола, наемането на жилище е по-добро от притежаването на апартамент или къща и впрочем. По-добре да нямаш, в сравнение с да имаш, и ще бъдеш свободен. А корпорациите, които до този миг ще бъдат премахнати, ще изядат страната - последната, въпреки и слаба отбрана на дребния човек - ще му разпределят месечен базов приход и ще му обезпечат очила за " добавена действителност ".

Лишаването от благосъстоятелност и животът с главен приход („ небогати, само че по-щастливи от преди “), които Шваб афишира, допуска още няколко неща. На първо място, забележителен спад в стандарта на живот: по-малък размер и понижено качество на употребяваната храна. Това се оправдава с битката за околната среда. Те също по този начин възнамеряват фрапантно да лимитират способността на хората да се движат: туризмът ще се трансформира в разкош, наличен единствено за богатите. Освен това животът ще протича " под капака " - почасов обществен и информативен надзор. Екстремен случай е системата за обществен рейтинг в Китай.

Друг симптом на живот в плануваното общество е внезапното понижаване на равнището на обучение. В последна сметка, в случай че духовните фактори се трансфорат в съществени индустриални фактори, тогава хората би трябвало да бъдат лишени от висококачествено обучение.

Голяма част от образованието губи равнището си, това обучение се опростява и обеднява. Адекватната картина на света се заменя с мозайка. От друга страна има централизация на мощни университети. На Запад това са частни университети, в Русия очевидно тази роля е отредена на московските и петербургските университети. Това са суперуниверситети, където образоват елита, т.е. интелектуалните и идеологически бранители на съществуващия ред.

Тази примитивизация на образованието, която се прави по целия свят, отразява страховете на международния хайлайф от възможна поява на различен хайлайф. През 50-те и 60-те години на предишния век, когато образованието беше всеобщо и относително обичайно, западният хайлайф беше изправен пред опцията да се появи различен хайлайф. Контролът върху информацията допуска надзор върху висшето обучение и образованието като цяло.

Тоест тук имаме два най-мощни фактора, които водят до класова сегрегация в областта на образованието. Това е продукцията на знанието като един от главните фактори на производството и нуждата от нови форми на обществен надзор. Според проектите на мозъчните тръстове на настоящия международен хайлайф, това би трябвало да реши казуса с недопускането на появяването на нов хайлайф. Но историята демонстрира, че новите елити не се появяват в интелектуална среда. Когато концентрацията на " диви хора " на обществените или физическите граници на остарялото общество надвиши избрана норма, настава разединение в ръководещия хайлайф.

Навлизаме в свят, в който няма нито ред, нито безпорядък, зоната „ сред ” – както би споделил Умберто Еко „ хаосос ”, без да имаме съответен уред: концептуален, действен, за проучване на тези процеси. Науката на ХХ век не се усъмни в своята жизненост, тя откри и формулира законите на природата, т.е. извършва функционалностите на власт в околния свят. Дори терминът " статистика " у нас идва от " страна ".

А в този момент закони няма, страните се стопиха – получава се „ порядък на понятия “. В него решаваща роля играят някои наднационални структури. Не единствено ТНК, само че и разнообразни типове общности с висока степен на вътрешна автономност. „ Петте очи “, да вземем за пример, или незаконни структури. Всички те основават своите проучвателен структури, своята история. Това са световни процеси, които в допълнение унищожават цялостната картина на света. И затова субективността излиза на напред във времето, прекроявайки причинно-следствените връзки. Това е епохата на турбулентността, „ редът от хаоса “ на Пригожин.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР