През 2019 г. българите ще са 7 млн. души. Ако

...
През 2019 г. българите ще са 7 млн. души. Ако
Коментари Харесай

ООН: През 2019 г. българите ще са 7 млн. души

През 2019 година българите ще са 7 млн. души. Ако през 1985 година съвсем сме докоснали 9 млн., то оттогава популацията в родината ни понижава със постоянни темпове. Тревожната наклонност сочи, че през 2020 година българите ще са 6,948 млн.

Това излиза наяве от отчета на Организация на обединените нации за популацията на Земята. Документът въпреки всичко сочи, че популацията ще се усили до 9,7 милиарда през 2050 година До края на века Земята обаче ще би трябвало да се оправя с население от 11 милиарда

Очаква се Индия да покаже най-голямото нарастване на популацията сред в този момент и 2050 година, като изпревари Китай като най-гъсто обитаемата страна в света, към 2027 година Индия, дружно с осем други страни, ще съставлява над половината от предстоящото нарастване на популацията до 2050 година

Деветте страни, които се чака да покажат максимален растеж, са Индия, Нигерия и Пакистан, следвани от Демократична република Конго, Етиопия, Танзания, Индонезия, Египет и Съединените американски щати. Като цяло, популацията на Африка на юг от Сахара се чака да се удвои на процедура до 2050 година.

Растежът в тези страни идва на фона на закъснение на световния коефициент на раждаемост. През 1990 година междинният брой раждания на една жена е 3.2. До 2019 година това е намаляло до 2,5 раждания на една жена и до 2050 година се чака това да спадне още до 2,2 раждания: належащо е равнище на раждаемост от 2,1 раждания на жена, с цел да се избегне понижаване на националното население в дълготраен проект.

Броят на популацията на от ден на ден и повече страни в действителност понижава. От 2010 година насам 27 страни или региони са отбелязали спад от най-малко един %, заради непрекъснатото ниско ниво на раждаемост. От в този момент до 2050 година се чака това да се разшири до 55 страни, които ще имат понижение на популацията с един или повече % и съвсем половината от тях ще имат спад от най-малко 10 на 100.

В някои случаи намаляването на броя на популацията се ускорява от високите нива на емиграция, а миграционните потоци се трансформират в съществена причина за смяна на популацията в някои райони. В Бангладеш, Непал и Филипините се следят най-големи миграционни потоци, произлизащи от търсенето на служащи мигранти; и Мианмар, Сирия и Венецуела са страните, в които най-вече хора напущат поради принуждение, неустановеност или въоръжен спор. За тези страни, в които популацията понижава, се чака имиграцията да запълни пропуските, изключително в Беларус, Естония и Германия.

В същото време растежът дава благоприятни условия в доста разрастващи се стопански системи: скорошното понижаване на раждаемостта значи, че популацията в трудоспособна възраст (от 25 до 64 години) пораства по-бързо от други възрастови групи, което би могло да усъвършенства опциите за по-бърз стопански напредък. Докладът предлага държавните управления да употребяват този " демографски дял ", с цел да влагат в образованието в опазването на здравето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР