През 2019-а година започва издаването на нови лични карти. Предстои

...
През 2019-а година започва издаването на нови лични карти. Предстои
Коментари Харесай

През 2019-а година започва издаването на нови лични карти

През 2019-а година стартира издаването на нови персонални карти . Предстои да бъде стартирана публичната поръчка.

Новите персонални карти ще съдържат повече биометрични данни. С тях ще може да се пътува без виза в 169 страни . Новите документи ще са със период от 10 години, изясни заместител вътрешният министър Милко Бернер на постоянния месечен брифинг на Министерство на вътрешните работи, на който обаче не участва вътрешния министър Валентин Радев, който се намира в Министерски съвет на среща с премиера. Какви са аргументите са срещата не стана ясно. Пред медиите го замести зам.-министър Милко Бернер .

Новите персонални карти няма да са наложителни за издаване през идната година, а старите персонални карти ще важат до крайния си период, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

 Биометрични данни и електронен автограф в персоналните карти от 2018 година
Биометрични данни и електронен автограф в персоналните карти от 2018 година

При подаване на заявление ще може да се отхвърля биометрични параметри

Освен тях, Министерство на вътрешните работи ще издава и документи за хора, които са наказани или против които се водят каузи и имат възбрана да напущат страната. С тях ще може да бъде реализиран по-лесен надзор по границите . Зам.-министър Красимир Ципов не уточни какви тъкмо ще са тези документи и каква ще е разликата им по отношение на останалите. Също по този начин от обяснението му стана ясно, че тези документи ще се издават за облекчение на граничните чиновници, които правят инспекциите. Как тъкмо - също не стана ясно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР