През 2018 година той си е поставил амбициозната цел да

...
През 2018 година той си е поставил амбициозната цел да
Коментари Харесай

Боян Петров тръгва към Шиша Пангма и Еверест

През 2018 година той си е сложил амбициозната цел да покори пет върха - осемхилядниците Шиша Пангма, Еверест и Чо Ойо, и седемхилядниците Кан Тенгри и Победа.

На специфична конференцията в Българска телеграфна агенция през днешния ден Петров разгласи проектите си. Те стартират с нанагорнище на Шиша Пангма (8013 метра). След него той ще се насочи към Еверест (8848 м). Стъпка 3 и 4 са седемхилядниците Кан Тенгри (6995 м) и Победа (7434 м). Последният връх в проектите на алипиниста е Чо Ойо (8201 м).

По думите му той е възнамерявал двата седемхилядника, с цел да се поддържа във върхова форма през лятото, преди да потегли към последната си цел за годината. Изкачването на връх Победа има и друга цел за алпиниста - сбирката Снежен барс, сбирка на изкачилите петте седемхилядника на някогашния Съветски съюз. До този миг той е изкачил четири от тях.

Функционалните проби на Боян Петров са били отлични и той потегля в добра форма на експедициите. Ако успее да изкачи и трите осемхилядника, планувани през 2018 година, той ще има покорени 13 осемхилядника .

Последният Лхотце, който може да му донесе "Хималайска корона ", той оставя за 2019 година. До този миг в света носители на "Хималайската корона " са едвам 39 алпинисти, като единствено 19 от тях са съумели да осъществят изкачванията на върховете без потреблението на спомагателен О2 и височинни носачи.

Управляващо поддържа Боян Петров в плана му за нанагорнище на всички 14 осемхилядника и спечелването на "Хималайската корона ".

"Подкрепяме този план на Боян Петров, тъй като в начинанието има доста страст и фантазия. В плана има и имитация към света на предприемачеството . На върха на огромния бизнес и на върха на планината мъчно се живее, там може единствено да се оцелява. Това, което интересува хората от бизнеса е не по какъв начин да стоят на върха, а по какъв начин се доближава до него ", сподели Станимир Каролев от сдружение "Карол Капитал Мениджмънт " и световният им сътрудник Schrodersа, които поддържат финансово алпиниста.

Боян Петров: Върхът ме държа като че ли увисвам на бесило >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР