През 2018 година са възникнали 461 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/

...
През 2018 година са възникнали 461 тежки пътнотранспортни произшествия /ПТП/
Коментари Харесай

Тревожна статистика! Пътна полиция- Видин отчете повече жертви на катастрофи

През 2018 година са зародили 461 тежки пътнотранспортни катастрофи /ПТП/ в област Видин, при които са починали 12 индивида и 81 лица са ранени. През 2017 година злополуките също са били 461. Загиналите са 6, а 76 души са били ранени.
"Оперативната конюнктура във връзка с сигурността на придвижването през изтеклата 2018 година е с влошени индикатори по повод броя на починалите и ранените лица. Имаме нарастване с 6 жертви повече на починалите, в сравнение с през 2017 година, а ранените са се нараснали с 5 ", заяви основен контрольор Владимир Герасимов- шеф на бранш "Пътна полиция " във Видин.
293 са пътните катастрофи на територията на РУ- Видин, жертвите на пътя са 7, ранените лица са 58. В РУ- Белоградчик пътнотранспортните катастрофи са 135, починалите са 5, ранените- 17. На територията, обслужвана от РУ- Кула ПТП са 33, няма починали, а ранените са 6.
"Най- доста пътнотранспортни катастрофи са настъпили през месеците септември, октомври и ноември. Най- доста са и починалите хора тогава. Загинали са четири индивида единствено през месец ноември, ранени са девет. Това може да се отдаде на обстоятелството, че се трансформират атмосферните условия ненадейно в тези месеци ", добави Владимир Герасимов.
По тип пътнотранспортните катастрофи са:
- боричкане на пешеходец- 21 ПТП, с 1 починало лице и 17 ранени;
- боричкане в дърво- 26 ПТП;
- боричкане на велосипедист- 11, умрял е 1 велосипедист и 9 са ранени;
- стълкновение сред МПС- 165, 6 са починали и 28 ранени;
- боричкане на паркирани МПС- 71, 1 починало лице и 20 ранени;
- катурване на МПС отвън пътя- 40 ПТП, 2 са починали, ранените са 3.
"Най-много пътнотранспортни катастрофи, заради огромната територия са на територията на община Видин. След това по брой на ПТП, поради републиканския път, който минава през община Димово са 99 броя, Белоградчик са с 23 броя и към този момент другите общини са с доста дребен брой ПТП, надлежно няма и починали жители на тяхна територия. "
Най- доста пътни катастрофи са станали в обитаемоте места по първокласната пътна мрежа, по- дребен брой по пътищата втори и трети клас. На общинските пътища злополуките са 7. Най- доста са починалите в обитаемоте места, като тук влизат и обитаемоте места по Е-79.
"Говорим за селата Медовница, Скомля, Бела. Знаете в тях какви сектори има- рискови, с дребни радиуси в завоите и там самата инфраструктура най- постоянно е причина за настъпване на тежките пътнотранспортни катастрофи. И тази година главната причина за настъпване на тежки ПТП и да са толкоз тежки, че да има жертви, е несъобразената скорост. Въпреки нашите старания, които положихме през цялата година. Знаете, придобихме и нови механически средства за надзор на скоростните режими, все пак, тази причина си остана главната, с цел да настъпват пътнотранспортни катастрофи на територията на региона. Друга съществена причина е навлизането в насрещното придвижване ", съобщи началникът на бранш "Пътна полиция "- Видин.
През 2018 година пътните служители на реда са установили със 100% повече случаи на водачи, които ръководят МПС след приложимост на наркотични субстанции.
"Първото тримесечие на годината ще създадем проучване на пътната мрежа, републиканската, най- към този момент за развалени уреди, за неналичия на знаково стопанство и ще сигнализираме институциите. "
През актуалната година "Пътна полиция " ще работи за понижаване на ПТП с тежкотоварни коли. Контролните органи оказват подпомагане и мобилни екипи на Националното тол ръководство:
"Съвместно с тях можем да направляваме, да стиковаме нашите дейности. Да се усили контролът и качеството, да реализираме по- високи резултати. Нашата задача е да ги подкрепяме. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР