През 2018 година брутният вътрешен продукт ще достигне рекордните 106

...
През 2018 година брутният вътрешен продукт ще достигне рекордните 106
Коментари Харесай

Менда Стоянова уверява: БВП на България ще стигне върха през 2018-а

През 2018 година брутният вътрешен артикул ще доближи рекордните 106 милиарда лева, а бюджетът за идната година ще е най-хубавият от началото на рецесията до момента. Това съобщи ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, която приказва пред националния конгрес на "Предприемачи ГЕРБ " в Боровец.

По думите ѝ, през 2014 година, когато управляваше държавното управление на Пламен Орешарски, страната се е върнала "скорострелно обратно " и е натрупала "огромен недостиг от 4%, който надвишава всевъзможни европейски критерии и стопански разсъдък ".

"Всяка година понижаваме недостига, тъй че през 2020 година да сме на баланс нула - колкото са приходите, толкоз да са и разноските, което е обикновено. В момента сме на трето място в Европа като страна с най-нисък дълг. Безработицата падна до извънредно ниски равнища. В момента тя е 6.5 на 100, като следващата година се планува спадът да продължи до 6.2 %. Щом имаме повече доходи, можем да си позволим и повече разноски. Затова в Бюджет 2018 залагаме с 2.5 милиарда лв. повече разноски спрямо тази година. " - разясни Менда Стоянова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР