През 2018 г. - за трета поредна година, цените на

...
През 2018 г. - за трета поредна година, цените на
Коментари Харесай

Цената на винетките остава същата

През 2018 година - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки коли са непроменени .  Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева

Въвежда се и тримесечна винетка за леките коли.  Цената й е 54 лева.  Тя ще разреши на хората, които карат колите си най-вече през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят непрекъснато в страната да употребяват по-краткосрочен стикер.

За първи път годишната винетка за всички транспортни средства ще важи за период от една година от датата на пазаруването й  - в случай че водач си вземе стикер да вземем за пример на 3 март 2018 година, когато потегля на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 година Необходимо е да се изиска и касова записка с вписан регистрационен номер на транспортното средство, която би трябвало да се пази, прецизират от пътната организация.

Винетки се продават в над  3000 разпространителски пункта . От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са огромните бензиностанции, офисите на " Български пощи ", регионалните пътни ръководства и гранично контролно-пропускателните пунктове.

В дистрибуторската мрежа сега има над 2 млн. винетки, от които 900 хиляди са годишни за леки коли . До края на януари по пунктовете ще има  5 млн. броя,  оповестяват от АПИ.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР