През 2018 г. в стартъпи в Израел са инвестирани близо

...
През 2018 г. в стартъпи в Израел са инвестирани близо
Коментари Харесай

Израел очаква инвестициите в стартъпи в страната да нараснат до 10 млрд. долара годишно

През 2018 година в стартъпи в Израел са вложени близо 6,5 милиарда $, като тази сума непрестанно нараства. Очаква се до 3-4 години вложенията да доближат 10 милиарда $ годишно. Това съобщи Хеми Перес, ръководещ общоприет съучастник и създател на Pitango Venture Capital, наследник на някогашния израелски министър-председател и президент Шимон Перес, в изявление за предаването " Светът е бизнес " по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Иновациите заемат най-важно място в актуалната стопанска система на Израел. Това е локомотивът на израелската стопанска система, който оказва помощ на страната да израства и да разкрива работни места. Значителна част от нововъведенията способстват за това Израел да изпреварва събитията, добавя Хеми Перес.

„ Израел се трансформира в един от най-значимите новаторски хъбове в света. Много хора идват при нас за нови решения във всевъзможни браншове - опазване на здравето, строителство. Те са водени от технологиите във времената на цифров преход “, споделя Перес.

Стартъпите са доста значими освен за израстването на Израел като страна, само че и за нейната стопанска система. Те оказват помощ на земеделието, технологиите и защитата. Днес в Израел има 7700 компании и те получават всяка година обилни средства. Най-стойностните компании са мотор на сливания и придобивания. От тях пораждат доста първоначални обществени предлагания, уточни Перес.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР